3 éves kisfiamnak kicsit befele dől a bokája kell valahova vinnem?
2,5 éves volt a fiam, mikor a dokinőtől én is kértem beutalót az ortopédiára, mert még mindig lent van a bokája. (a boltozatot mintha már látnám, szóval nem lúdtalp, hanem a bokája van még lent, mint a piciknek).
Erre nekünk is azt mondta a gyerekorvos, hogy ilyenkor még nem kell ortopédiára menni, hanem majd később, 3 éves kora körül, mikor már partner a játékban, különböző tornagyakorlatokat kell vele játszani: külső talpélen járás, zsepi felvétele lábujjal, lábtorna stb. De ezt csak akkor lehet, amikor már megérett rá, hogy végigcsinálja a gyakorlatokat.
Próbáltam már korábban vele, de kb. 1-szer felveszi a zsepit, aztán már szalad is másfele, tehát nincs türelme hozzá.
Lassan 3 éves lesz, de még mindig bosszant, hogy ennyire "csámpás", nézegettem a salus cipőket, bár lehet előbb megkérdezem az ortopéd orvosnak tanult rokonunkat róla. (neki is kisgyerekei vannak). És már egy mozgásfejlesztő konduktortól is hallottam, hogy 3 éves korukig valóban semmit nem csinálnak vele, csak ezt még baba korában, amikor jártunk foglalkozásra.....
Orthopédusnak mindenképpen megmutatnám.
Én salus cipőket/szandálokat veszek csak a kislányomnak.
Itt pontosan leírják miért kell a szupinált sarok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!