Melyik ovit választanátok?
Messze még a kezdés, jövőre megy a lányom oviba,de egyzserűen képtelen vagyok eldönteni melyik lenne jobb a két ovi közül.
1. körzetileg ide tartoznánk,de szerencsére elég rugalmasak. Közel van, gyalog kb 10 perc, kis létszám 12-15 fő, viszont az ovónők és az ovi felszereltsége is kcisit hiányos:(:( Keveset adnak az ünnepségekre, tehát minden ami kötelező megteszik, de semmi kis plussz
2. gyalog kb 20-25 perc a gyerek tempójában, a csoport létszám 30 körül vann:( nagyon aranyos,kedves ovónénik, gyönyörűen dekorált csoportok, az udvaron szebbnél szebb játékok, rengeteg program, és az ovónénik anyait apait beleadnak, szívükön viselik a kislurkókat, lelkesen készülnek mindenre.
Férjem itthon dolgozik, tehát ha rossz idő van el tudja vinni a lányunkat, a kistesó akkor lesz egy éves, de mi van ha közbe jön vaalai és neki más munka után kell nézni, eső, hó stb sokat gyalogolni babakocsival:(:(
Nem tudom:(:( Te hogy döntenél??
1., a távolság nálam nem lenne akadály
2., nálam nem mérvadó az udvari játékok milyensége, mert a szép játékok mellett is unatkozhat a gyerek, ha nincs jó közösségben
3., hiányos az óvónő? Na olyat még nem láttam. Nem az ünnepség a lényeg! Hogyan készítik fel az iskolára a gyerekeket. Milyen "tantervük" van?
Én a távolabbi óvodát választottam, mert az korcsoportra bontott, eleve 4 éves tantervvel indít kiscsoportot, így az évet ismétlő gyerekem nem unja halálra magát az utolsó évben, nagyon jó eredményekkel kezdik az iskolát az itt végzett óvodások. Amúgy nagyon jól döntöttem, minden szempontból elégedett vagyok.
Én hogyan döntenék a Te esetedben? Fogalmam sincs. Nem láttam a két óvodát, nem beszéltem a két bocsánat négy leendő óvónővel. Ahol úgy érzem jobban érezné magát a gyerekem, és többet fejlődne oda vinném. Az, hogy ez nekem mennyi kellemetlenséggel járna édes mindegy.
3 gyerekes
:) köszi
Az ovónők felkészültségére értettem,hogy hiányos,csak siettem, és persze vissza nem olvastam:) Láttam már mindkét oviban ünnepséget, és az elsőben éreztem, ezt a kötelező megcsináljuk hát hangulatot, a másodikban pedig az ovinéni szinte jobban be volt zsongva mint a gyerekek,
Úgy szeretném,ha a két oviból lehetne egyet összegyúrni,mert egy szép udvar,ami nagy, benne sok játékkal,amit most a szülők segítségével építettek,varázsoltak ujjá, szupi ovónénikkel és kis létszámmal:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!