A régi oviba járjanak (amit ismersz és szeretsz viszont messze van) vagy az ismeretlen közelibe?
Járatnád a régi oviba (amit ismersz és szeretsz viszont messze van) vagy újat keresnél?
2 gyerekemről van szó, a nagyobb 5 a kicsi 3. A nagyobbam 2 éve jár a mellettünk levő oviba, azt tudni kell hogy ő kicsit problémás volt, nem beszélt nagyon, önállóságban is sok bajunk volt, de az óvónők iszonyú rendesek velünk, felkarolták segítették a gyermekemet. Tudom hogy alapban is ez a dolguk persze, de ők fokozottan tenyerükön hordozták a gyerekem. Szárnyakat is kapott, már nagyon ügyes, szépen is beszél, szóval utolérte nagyjából a társait.Évvesztes tehát még 2 év van az oviból. A kisebbemet októbertől vették fel ugyanebbe az oviba. Az ő óvónénijei közül az egyik annyira nem szimpi, de a kisebbem rendkívül ügyes, okos, önálló, egyedül eszik, iszik, szobatiszta 1 éve, folyékonyan mondatokban beszél másfél éves kora óta tehát neki olyan nagy pátyolgatásra nincs szüksége. Lényeg, hogy el kell költözzünk, nekem is férjemnek is munka miatt. Így teljesen más körzet leszünk, az ottani ovit kellene felkeresni hely miatt, ahol senkit se ismerek. Ez az ovi viszont így most 10 kmre lesz.(anyagilag és időben se mindegy) El akarnám dönteni még az ősz előtt hogy hogyan is tovább, mert nem szeretném hogy beszoktatom a kisebbet októberben aztán meg mégis egy másik oviba fog járni majd.
Hát, akkor van még több, mint két hónapod, hogy megismerd a másik óvodát is. Kérdezz meg ismerősöket, akiknek oda jár a gyerekük, menj be, és érdeklődj, menjetek el egy "próbanapra", már, ha lehet ilyet...
Így mindjárt nem lesz ismeretlen a másik sem.
Próbáltam de ugye nagyon én se ismerek arra senkit. Fórumokon próbáltam informálódni, hát mondanak rosszabbat is, jót is. Nyilván gyerektől, szülőtől, elvárásoktól is függ, ki mit tart jó ovinak.
Attól félek hogy visszaveti a nagyobbamat a fejlődésben ha egy "nemtörődöm" környezetbe kerül.
Hát ebbe amibe most jár, oda nem vesznek már fel senkit, a kisebbet is csak azért vették fel mert a nagyobb odajár már, de már olyan létszámstopp van hogy ha most innen kiiratkozunk akkor visszafelé már nem vezet út. A másik ovinál viszont épp az aggasztó számomra hogy van hely, azaz nem egy felkapott hely, az se véletlen.
Viszont a másik oldalról meg fél órával hamarabb kell kelni és értük menni is, és az napi plusz 18 km benzinben, havi 20 nap szóval nem kevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!