Mennyi idős korban lehet már egy gyereket egyedül játszani hagyni a kertben, vagy a lakásban?
Márciusban töltötte az 5 évet a lányom, és a nyáriszünet kezdete óta kiengedem az udvarra egyedül is játszani. Mivel elég nagy a kertünk, ezért előtte megbeszéltük, hogy meddig mehet. Megértette és tudja, hogy a szabadsága csak addig tart amíg betartja a megbeszélteket. Már elengedem a boltba is egyedül, de mondjuk mi falun lakunk és a kapuból ellátok a boltig, ami kb 50 méterre van tőlünk.
Így nekem is jó, mert tudom végezni a saját dolgom, és neki is jó, mert nem kell egész nap bent kuksolnia a házban.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Én is körülbelül erre a korra (5-7 év között) gondoltam legkorábbiként, mert úgy látom, még a 4 év körüli gyerekeket sem igazán lehet biztonságban tudni egyedül. Igaza van a második hozzászóló anyukának abban, hogy pici kortól kell elkezdeni a szoktatást. Viszont gyerekfüggő a dolog, hiszen vannak magukban hosszasan, elmélyülten eljátszó nyugodt gyerekek és vannak rosszcsont, eleven gyerekek, akik egy percig sem ülnek meg a fenekükön. Nekem is olyan eleven, rosszcsont fiam van, hogy csak akkor játszik el csendben egyedül, ha valami nagyon veszélyes dolgot talált ki. :-) Szóval nála szerintem ki kell várnom az 5-7 év közötti kort.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!