Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lúdtalpas kérdés! Mit csinálja...

Lúdtalpas kérdés! Mit csináljak? Bővebben lent!

Figyelt kérdés

2,5 éves a lányom, és idén januárban el vittük a Heim Pálba ortopédiára, mert picit sántított a bal lábára, és nagyon befelé állt a bokája. Annyiból állt a vizsgálat, menjen a gyerek 2 lépést.. ezt meg is tette, azt mondta kezdődő lúdtalp, jó, adott egy papírt, rajta egy címmel, ide menjünk csináltatni speckó cipőt, külön a lábára csináltatva, szerencsére receptre! Meglett a cipő, 8.000Ft, egyébként 17.000Ft!!!!!, ezt kellett hordania "éjjel-nappal", kint is, bent is! Vagy mezítláb, az a legjobb, mondta a doki!

Most kellene visszamenni kontrollra, de a gyerek lába semmit sem javult! Így visszagondolva kicsit úgy tűnik, hogy nem volt a vizsgálat elég alapos, vagyis az nem is vizsgálat volt, csak kaptuk a címet, úgyis biztos az a baja, mint a többinek, csak menjünk már..

Szóval, nem akarjuk visszavinni a Heim Pálba!

A konkrét kérdésem: tényleg fontos ilyen cipő Neki, mint amilyet csináltattunk? Nem jó olyan, ami tartja a bokát, esetleg haránt emelős, bár erről megoszlanak a vélemények.. Pl: Szamos vagy Siesta?

Sok helyen olvasom, hogy minden babának ilyen a talpa, és kinövik, meg ez normális.. stb.

A másik: nem tudtok esetleg ajánlani jó gyerek ortopéd orvost Pesten vagy Pest megyében?

Köszi!

2012. júl. 28. 14:25
 1/8 A kérdező kommentje:

Durva!! Épp olvasgatok ezzel kapcsolatban a neten, és konkrétan azt írják, hogy 3 éves kor alatt nem létezik olyan, hogy lúdtalp..

Akkor most mi van?? A doki miért mondta? A lányom akkor még 2 éves sem volt..

2012. júl. 28. 14:30
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy a bokája laza csak? Erősítés, és állítólag a bokatartós cipők jók. A ludtalpra egyszerű betétet lehet csináltatni, és biztosan nem kerül ennyibe.
2012. júl. 28. 14:36
 3/8 A kérdező kommentje:

De lehet! Én nem tudom.. :( Ezért gondoltam, hogy elvinném egy magán dokihoz, aki rendesen megvizsgálja! Mert lehet, hogy csak egy betét kellene..

Köszi a választ, várok még! :)

2012. júl. 28. 14:47
 4/8 anonim ***** válasza:

Az én fiamnak is lúdtalpa van 2 éves kora óta.Már a 3. cipőt fogyasztjuk.Nem javul semmit.Ismerősöm lányának is van de ő is csak minimálisat javult pedig már 8 éves.Ne várj egy pár cipő után gyógyulást.

Amugy elég ha ránéznek a lábára tudják mi van,még én a laikus is rögtön láttam h a fiamnak lúdtalpa van nem kell ehhez olyan nagy vizsgálat.

De ha gondolod vizes lábbal járasd végig pl sima beton felületen a lábnyomból rögtön látszik a bokasüllyedése már ha van.Még annyit hozzátennék,hogy az én fiamnak elég csúnya lúdtalpa van de sosem sántitott és a lába sem áll befelé.Lehet nem ártana mással is megnézetni.

2012. júl. 28. 15:43
 5/8 anonim ***** válasza:

Szia!Gyógyászatis vagyok.Szamos,supy,salus márkájú cipők mind kiválóak.A lényeg,hogy döntött sarkú legyen (supinált).

Lehet kapni 3-5 mm-es döntéssel.Ebben az ott dolgozó szakemberek tudnak segíteni.Lábtorna szintén sokat tud segíteni,ezt is tudnak adni a legtöbb boltban.

www.lbt.hu,itt a honlapon nézz körül,tudsz időpontot is kérni szakemberhez is,szakorvoshoz is.

2012. júl. 28. 18:10
 6/8 anonim ***** válasza:
Szia, fiam három éves volt amikor úgy jártunk mint ti, majd semmi savulás, na akkor beborzadtam és elvittük gyógyászati boltba lúdtalpvizsgálatra, ráálították ilyen kütyüre az megtervezte a lába számára megfelelő betétet, meg is csinálták két hét múlva mentünk érte, hét ezer forintba került, azóta minden éven megyünk a lábméret növekedése végett, most értük el azt, hogy nem kell betét:))10 éves, tökéletes lett a nagy gágogó lúdtalpa a lába se fáj, előtte befelé csámpázott, és nagy lúdtalpa volt.
2012. júl. 28. 20:59
 7/8 anonim ***** válasza:
Szia!Az én lányom dongalábas,és a Heim Pálban kezelik születése óta.Amióta jár ennyi a vizsgálat,hidd el egy tapasztalt orvos látja ha gond van.Mi Dreisiger dokihoz járunk,az egyik legjobb gyermek ortopéd doki,és a többiről is jókat hallottam.Mi 2 műtéten vagyunk túl,2 havonta járunk a Heim Pálba.Nekünk is a lábára csináltatják a cipőt,de sajnos ez nem egy csodaszer.Azért is hívott gondolom vissza hogy megnézze mi újság.Jó orvosnak én őt ajánlom,lehet hogy nála is voltatok esetleg.Nem egy közlékeny típus,kérdezni kell tőle,mindent el szokott mondani mi miért van.A cipő kérdésre én azt mondom hogy én meg szoktam csináltatni,nincs vele semmi gondom,nem vennék ehelyett siestát.Ha az jó lenne akkor csak annyit mondott volna hogy vegyél egy akármilyen más cipőt.Mint ahogy nekünk is mondott már ilyet,amikor a műtét után voltunk.Műtét előtt viszont annyira nem volt rendben a lába a lányomnak hogy mondta hogy lehetőleg minél többet legyen cipőben.A lényeg én elvinném a kontrollra,és kikérdezném az orvost,hiszen jogod van tudni mit miért csinál.
2012. júl. 28. 23:10
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Elképedve olvastam, hogy van olyan gyermek, akinek 7év kellett a javuláshoz.. úgy látom ezt is kifogtuk.. :/ Csak azért írom, mert a kislányom kancsal is, és az sem gyógyul meg egycsapásra..

Hát, nem emlékszem kinél voltunk, lehet, hogy Nála. Közlékeny tényleg nem volt a doki.. :)

Jó, lehet, hogy visszaviszem kontrollra a Heim Pálba. Csak azért háborogtam, mert nem tudtam, hogy ez ennyire lassan javul. Azt hittem, hogy nem ér semmit az egész, pedig csak egy lassú folyamat!

Oké, köszönök mindent! :)

2012. júl. 29. 00:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!