Lúdtalpas kérdés! Mit csináljak? Bővebben lent!
2,5 éves a lányom, és idén januárban el vittük a Heim Pálba ortopédiára, mert picit sántított a bal lábára, és nagyon befelé állt a bokája. Annyiból állt a vizsgálat, menjen a gyerek 2 lépést.. ezt meg is tette, azt mondta kezdődő lúdtalp, jó, adott egy papírt, rajta egy címmel, ide menjünk csináltatni speckó cipőt, külön a lábára csináltatva, szerencsére receptre! Meglett a cipő, 8.000Ft, egyébként 17.000Ft!!!!!, ezt kellett hordania "éjjel-nappal", kint is, bent is! Vagy mezítláb, az a legjobb, mondta a doki!
Most kellene visszamenni kontrollra, de a gyerek lába semmit sem javult! Így visszagondolva kicsit úgy tűnik, hogy nem volt a vizsgálat elég alapos, vagyis az nem is vizsgálat volt, csak kaptuk a címet, úgyis biztos az a baja, mint a többinek, csak menjünk már..
Szóval, nem akarjuk visszavinni a Heim Pálba!
A konkrét kérdésem: tényleg fontos ilyen cipő Neki, mint amilyet csináltattunk? Nem jó olyan, ami tartja a bokát, esetleg haránt emelős, bár erről megoszlanak a vélemények.. Pl: Szamos vagy Siesta?
Sok helyen olvasom, hogy minden babának ilyen a talpa, és kinövik, meg ez normális.. stb.
A másik: nem tudtok esetleg ajánlani jó gyerek ortopéd orvost Pesten vagy Pest megyében?
Köszi!
Durva!! Épp olvasgatok ezzel kapcsolatban a neten, és konkrétan azt írják, hogy 3 éves kor alatt nem létezik olyan, hogy lúdtalp..
Akkor most mi van?? A doki miért mondta? A lányom akkor még 2 éves sem volt..
De lehet! Én nem tudom.. :( Ezért gondoltam, hogy elvinném egy magán dokihoz, aki rendesen megvizsgálja! Mert lehet, hogy csak egy betét kellene..
Köszi a választ, várok még! :)
Az én fiamnak is lúdtalpa van 2 éves kora óta.Már a 3. cipőt fogyasztjuk.Nem javul semmit.Ismerősöm lányának is van de ő is csak minimálisat javult pedig már 8 éves.Ne várj egy pár cipő után gyógyulást.
Amugy elég ha ránéznek a lábára tudják mi van,még én a laikus is rögtön láttam h a fiamnak lúdtalpa van nem kell ehhez olyan nagy vizsgálat.
De ha gondolod vizes lábbal járasd végig pl sima beton felületen a lábnyomból rögtön látszik a bokasüllyedése már ha van.Még annyit hozzátennék,hogy az én fiamnak elég csúnya lúdtalpa van de sosem sántitott és a lába sem áll befelé.Lehet nem ártana mással is megnézetni.
Szia!Gyógyászatis vagyok.Szamos,supy,salus márkájú cipők mind kiválóak.A lényeg,hogy döntött sarkú legyen (supinált).
Lehet kapni 3-5 mm-es döntéssel.Ebben az ott dolgozó szakemberek tudnak segíteni.Lábtorna szintén sokat tud segíteni,ezt is tudnak adni a legtöbb boltban.
www.lbt.hu,itt a honlapon nézz körül,tudsz időpontot is kérni szakemberhez is,szakorvoshoz is.
Köszönöm a válaszokat! Elképedve olvastam, hogy van olyan gyermek, akinek 7év kellett a javuláshoz.. úgy látom ezt is kifogtuk.. :/ Csak azért írom, mert a kislányom kancsal is, és az sem gyógyul meg egycsapásra..
Hát, nem emlékszem kinél voltunk, lehet, hogy Nála. Közlékeny tényleg nem volt a doki.. :)
Jó, lehet, hogy visszaviszem kontrollra a Heim Pálba. Csak azért háborogtam, mert nem tudtam, hogy ez ennyire lassan javul. Azt hittem, hogy nem ér semmit az egész, pedig csak egy lassú folyamat!
Oké, köszönök mindent! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!