Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Állandó hasmenés mitől lehet?

Állandó hasmenés mitől lehet?

Figyelt kérdés

2 éves múlt és még mindig kb 4-5x kakil egy nap, persze pelusba mert nem hajlandó bilizni vagy wc-re ülni. A gond az, hogy annyira érzékeny a bőre, hogy állandóan felmaródik neki kétoldalt a fenekénél, pedig sűrűn cseréljük a pelust, kb 2 óra alatt lejön neki a bőr... Egyszer már voltam vele gyerekgyógyásznál, akkor azt mondták ilyenkor kenjem neogranormonnal és canestennel felváltva. 1 éves koráig tejérzékeny volt, akkor kinőtte, ehet azóta mindent, csináltak vérvételt, elvileg nem érzékeny semmire sem, de szerintem akkor sem normális, hogy ennyit fosizik. Normaflore, smecta ilyeneken túl vagyunk. Széntablettát kiköpi. A foga még mindig jön, most már a hátsó utolsóknál tartunk, elvileg attól is lehet, mert kicsiként is ilyen szenvedős volt, alvással a mai napig gond van, sokat ébred éjszaka is.

Nem tudom mire gondoljak, egyébként elég fejlett 17 kg és 97 cm volt 2 évesen, masszív gyerek, de annyira sajnálom, hogy nem tudok neki segíteni...

Egyébként falun lakunk, mossuk a kezét, nem simogat állatot, házikosztot eszik, koffein és csersavmentes teát iszik...

2012. júl. 22. 18:20
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

pedig a hasmenés és a súlya is ételallergiára utal(hat).

ez azért elég nagy súly egy 2 évesnek, plusz a hasmenés, szerintem vidd el minél előbb egy teljes kivizsgálásra, ott tudnak majd mondani valamit, itt biztos, hogy nem.

egyébként 1 évesen mikor volt a vizsgálat, előtt mennyi tejet kapott???

mert nem tudom tudod-e, ha tejmentes diétán van akkor negatív lesz a teszt akkor is ha allergiás!

pelust kaki után egyből cserél, popsitörlő helyett kamillateás vattával töröld a fenekét sokat legyen pelus nélkül, este a fürdővízbe is szórj kamillavirágot, este vastagon kend be popsikrémmel, reggel canestennel vékonyan, nap közben meg jöhetnek a hámosítók: bepanten, neogranormon vagy sudo

2012. júl. 22. 21:33
 2/3 anonim ***** válasza:

Igen, mindenképpen valami állandó irritáció az oka, mert az hihetetlen, hogy folyamatosan a foga miatt legyen hasmenése. Nekünk is volt a nagy fogzások idején híg és bűzös széklet és hőemelkedés is, de ez néhány napon belül elmúlt. Lehet, hogy két hét múlva újrakezdődött, de voltak hosszabb szünetek. Ekkor tanultam meg becsülni én is a Sudocrem-et. Piszok drága, de nagyon jó, főleg, ha nem kened vastagon!!! Váltogatva használtuk, más popsikenőcsökkel.

Mindenképpen vinném felderíteni, kivizsgáltatni, hogy mi az állandó híg széklet oka.

2012. júl. 23. 14:44
 3/3 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat, előtte nem kapott tejet, csak tejtermékekkel próbálkoztunk, de nem sokat...

viszont holnap doki és kérem magunkat tovább mert ez így nem ok

a sudokrem meg sem marad a fenekén mert tényleg nincs rajta hámréteg, csak a neogranormon szokta helyrehozni és az még drágább...

100 gr 1600 ft akcióban és nem elég 1 hétre..

2012. júl. 24. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!