Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Bárányhimlő mindig lázzal jár?

Bárányhimlő mindig lázzal jár?

Figyelt kérdés
És ha megkapta ellene az oltást akkor is kijöhet rajta?
2012. júl. 19. 19:38
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

1. Nem mindig jár lázzal.

2. Igen, kijöhet.

2012. júl. 19. 19:47
 2/5 ADAMPAL válasza:
42%
Én nem ajánlom az oltást, mivel felnőttkorban halálos is lehet, inkább kapja meg gyermekkorban, igen, mindig lázzal jár, ezen át kell esni.
2012. júl. 19. 19:47
 3/5 anonim ***** válasza:

Ez a felnőttkorban halálos is lehet, kicsit riogatás... ha úgy vesszük, gyerekkorban is lehet halálos, csak szerencsére nagyon-nagyon ritka.

Annyi, hogy felnőttkorban nehezebben viselik, több a szövődmény lehetősége is, de nem olyan vészes. És pl. magasabb a láz is - kisgyereknél egyáltalán nem törvényszerű a láz, meg lehet úszni pici hőemelkedéssel, vagy akár anélkül is.

(Gyermekem és az apja egymástól kapták el, a gyerek pár pöttyel túlesett, láztalanul - oltva nem volt - az apja meg magas lázzal, levertséggel. Szövődmény egyiküknél sem volt.)

2012. júl. 19. 19:50
 4/5 anonim ***** válasza:

1. nem nem jár lázzal feltétlenül. 2 gyerekem esett át rajta nemrég, még hőemelkedésük se volt! pedig egyértelmű bárányhimlő volt.

2. én úgy tudom akkor is kijöhet rajta csak enyhébben.

2012. júl. 19. 20:18
 5/5 ava87 ***** válasza:
Pontosan így van, nem jár feltétlenül lázzal (a fiamnak egyetlen este volt csak egy nagyon kicsi láza, másnap már semmi), és oltás után is kijöhet a bárányhimlő, csak olyankor általában maximum néhány pötty van, nem több.
2012. júl. 19. 23:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!