2 éves kisfiatok hány szót használ rendszeresen? Mikor állnak ezek össze kisebb mondatokká?
Az én kisfiam ezeket mondja:
- Any (Anya)
- Bábu (Apa)
- Gyere
- Erre
- Ezt
- Ezt is
- Nem
- De
- Ebbút (Elbújt)
- Elto (Eltört)
- Bomba (Gomba)
- Pá-pá
- Állathangokat utánoz
- Autó, motor, vonat hangot utánoz
És persze a saját nyelvén mindennek megvan a maga neve. Nem kevés ez ilyen korban? Illetve mikor rak össze 2-3 szót mondattá? Azt már szokta mondani, hogy pl. Ho' Any? Azaz hol van anya? Vagy Ho' bümm-bümm? Hol a kisautó? De mikor fog tovább lépni? Már bölcsis, de a csoportjában kb mindenki ilyen színten beszél, ezért nincs akkora húzó erő.
kb. két szót kapcsol össze. Minden mond, amit egyszer már hallott, megjegyzi. Kis nyelvzseni.
A másik fiam meg még annyit sem mondott két és fél évesen, hogy apa-anya. A két véglet.
2 évesen a fiam összetett mondatokban folyékonyan beszélt.elég nagy volt a szókincse,nem tudom hány szót tudott,de szinonímákat is használt.
ő is két évesen került bölcsibe,de akkor már folyékonyan beszélt,a csoportban senki nem ebszélt ilyen szinten.van aki még most sem,pedig három lesz egy hónap múlva.
ne aggódj,szerintem nincs lemaradva,minden gyerek más.van aki beszédben ügyesebb,van a ki másban.a fiamat amúgy szinte csak a könyvek érdeklik,kirakózni,rajzolni nagyon ritkán ül le.mindig mesélnem,olvasnom kell neki.több mondókás könyve van,kivülről fújja őket,pedig mindegyikben van vagy 60 mondóka,és van négy ilyen könyve.tényleg mindet tudja kivülről.elénekli az egész tavaszi szél vizet áraszt dalt,de a szineket pl nem tudja,mert nem érdekli.ezt csak azért írtam le,hogy minden gyerek más,ne hasonlítgasd.pár hónap múlva folyékonyan fog beszélni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!