Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Őszintén! Mennyit kiabáltok a...

Őszintén! Mennyit kiabáltok a gyerekeitekkel?

Figyelt kérdés
4 éves fiacskám, mostanában annyit veszekszek vele. Lelkiismeret furdalásom van, mostanában állandóan "össze veszünk". Nálatok mennyire szoktak ilyen esetek lenni?
2012. júl. 19. 10:01
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Én egyre kevesebbet.

Tavasszal volt egy ordítós korszak, mindkettőnket megviselt, most már sokszor elég, ha megkérdezem: szeretnéd, hogy anya mérgesen kiabáljon veled? Rázza a fejét hogy nem-nem, és legtöbbször szót fogad.

2012. júl. 19. 10:06
 2/19 A kérdező kommentje:

Szia

Köszi! És hogy csináltad, hogy türelmesebb vagy? És nem fullad mindig ordításba minden? Nagyon el vagyok keseredve.

2012. júl. 19. 10:06
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Iszonyú türelem, és elképesztően sok idő kell hozzá, sajnos.

20 perc, mire leindulunk valahová, ő még hoz autót, megnézi a szomszéd kutyákat stb.

10 percig mos kezet, közben 5x szappanoz stb.

Egyszerűen muszáj tudomásul venni, hogy az idő nekik nem olyan fogalom, mint nekünk.

Volt már olyan, hgy a fenti (akarod, hogy...) mondat után percekig néztünk farkasszemet, majd közölte a fiam: jó, anya. És tette amit kértem, és jött.

Amint látja, hogy rés van a pajzson (bent rossz napom volt, fáradt vagyok stb.), rámcuppan, semmit nem tudok nélküle csinálni.

Ilyenkor az elején olyan ideges vagyok, mert mit nem adnék 2 percért, ami csak az enyém, de aztán rájövök, hogy én beveszek 2 magnéziumot, vagy iszom egy pohár vörösbort, és máris oké vagyok, de neki csak én vagyok, aki segíthet, akiből töltekezhet.

Azok az esti fektetések a leghosszabbak és a leghúzósabbak, amikor én a legjobban ki vagyokm purcanva, és a leginkább vágynék 1-2 gyerekmentes órára. De ő érzi, hogy nem vagyok egyensúlyban, és "betömi" a lukat. Ez van.

2012. júl. 19. 10:19
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Én sajnos többet mint szeretnék. :-( 3,5 éves atomreaktor és 22 hónapos duracell nyuszi
2012. júl. 19. 10:23
 5/19 anonim ***** válasza:
56%
Itt senki sem szokott kiabálni a gyerekével, mindenki szuper anya.
2012. júl. 19. 10:27
 6/19 anonim ***** válasza:

Sajnos én is többet, mint szeretnék. Néha azért kell üvöltsek, hogy meghallják a hangom egyáltalán:( Máskor mert egyszerűen nem akarják az istenért se "meghallani" amit kérek.

Jah és a szeretnéd, hogy, na erre annyi a reakció, hogy sírvafakadnak max, de a rendetlenkedést, rosszaságot folytatják.

3éves és 17hónapos kis tornádók:)

2012. júl. 19. 10:29
 7/19 anonim ***** válasza:
3,5 éves, most kezdlenyugodni, nekünk is rendezettebb az életünk egyéb szempontokból, szóval most már kevesebbet. De tegnap pl eláztatta a kisszobát vízzel, amíg telefonáltam, este meg locsolta ki flakonnal a vizet a kádból a padlóra (vízöntő amúgy :)) hát ilyenkor én nem tudok higgadt lenni. De mindig megbánom. Igyekszem normálisabb lenni és még nem adtam fel.
2012. júl. 19. 10:33
 8/19 anonim ***** válasza:

Szoktam. Néha szoktam bánni, de általában nem ok nélkül kiabálok vele. Van, hogy napokig még csak rá sem kell szólni, máskor meg egész nap zeng a ház.

A hiszti nálunk úgy van, hogy teli torokból üvölt és sikít. Ilyenkor hagyom, hagy csinálja, ha csak rá nézek, rosszabb a helyzet.

Nem tudom, néha mit gondolhatnak a szomszédok. :)

Nem veszekszek vele minden piszlicsáré dologért, ha megérdemli, felemelem a hangomat.

2012. júl. 19. 10:39
 9/19 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszát mindnekinek! Legalább tudom, hogy nem vagyok egyedül! :(
2012. júl. 19. 10:40
 10/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Sajnos én is sokat szoktam kiabálni a gyerekeimmel!

Sőt tegnap este már a Kisfiam 2 éves, fenekére is rácsaptam, mert annyira idegesítő volt, hogy fürdés után már 20-szor szóltam vegyük fel az alsógatyát, és összevissza szaladgált helyette!

A Nagylányommal se könnyű,ő megint kezd dacosodni 4 évesen, sajnos:(

Ja és a Páromtól is csak a sz@r jelzőt kapom, mert, hogy én hogy viselkedem, azért van ez így:(.

Üdv egy gonosz két gyermekes Anyuka.

2012. júl. 19. 10:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!