Őszintén! Mennyit kiabáltok a gyerekeitekkel?
Én egyre kevesebbet.
Tavasszal volt egy ordítós korszak, mindkettőnket megviselt, most már sokszor elég, ha megkérdezem: szeretnéd, hogy anya mérgesen kiabáljon veled? Rázza a fejét hogy nem-nem, és legtöbbször szót fogad.
Szia
Köszi! És hogy csináltad, hogy türelmesebb vagy? És nem fullad mindig ordításba minden? Nagyon el vagyok keseredve.
Iszonyú türelem, és elképesztően sok idő kell hozzá, sajnos.
20 perc, mire leindulunk valahová, ő még hoz autót, megnézi a szomszéd kutyákat stb.
10 percig mos kezet, közben 5x szappanoz stb.
Egyszerűen muszáj tudomásul venni, hogy az idő nekik nem olyan fogalom, mint nekünk.
Volt már olyan, hgy a fenti (akarod, hogy...) mondat után percekig néztünk farkasszemet, majd közölte a fiam: jó, anya. És tette amit kértem, és jött.
Amint látja, hogy rés van a pajzson (bent rossz napom volt, fáradt vagyok stb.), rámcuppan, semmit nem tudok nélküle csinálni.
Ilyenkor az elején olyan ideges vagyok, mert mit nem adnék 2 percért, ami csak az enyém, de aztán rájövök, hogy én beveszek 2 magnéziumot, vagy iszom egy pohár vörösbort, és máris oké vagyok, de neki csak én vagyok, aki segíthet, akiből töltekezhet.
Azok az esti fektetések a leghosszabbak és a leghúzósabbak, amikor én a legjobban ki vagyokm purcanva, és a leginkább vágynék 1-2 gyerekmentes órára. De ő érzi, hogy nem vagyok egyensúlyban, és "betömi" a lukat. Ez van.
Sajnos én is többet, mint szeretnék. Néha azért kell üvöltsek, hogy meghallják a hangom egyáltalán:( Máskor mert egyszerűen nem akarják az istenért se "meghallani" amit kérek.
Jah és a szeretnéd, hogy, na erre annyi a reakció, hogy sírvafakadnak max, de a rendetlenkedést, rosszaságot folytatják.
3éves és 17hónapos kis tornádók:)
Szoktam. Néha szoktam bánni, de általában nem ok nélkül kiabálok vele. Van, hogy napokig még csak rá sem kell szólni, máskor meg egész nap zeng a ház.
A hiszti nálunk úgy van, hogy teli torokból üvölt és sikít. Ilyenkor hagyom, hagy csinálja, ha csak rá nézek, rosszabb a helyzet.
Nem tudom, néha mit gondolhatnak a szomszédok. :)
Nem veszekszek vele minden piszlicsáré dologért, ha megérdemli, felemelem a hangomat.
Szia!
Sajnos én is sokat szoktam kiabálni a gyerekeimmel!
Sőt tegnap este már a Kisfiam 2 éves, fenekére is rácsaptam, mert annyira idegesítő volt, hogy fürdés után már 20-szor szóltam vegyük fel az alsógatyát, és összevissza szaladgált helyette!
A Nagylányommal se könnyű,ő megint kezd dacosodni 4 évesen, sajnos:(
Ja és a Páromtól is csak a sz@r jelzőt kapom, mert, hogy én hogy viselkedem, azért van ez így:(.
Üdv egy gonosz két gyermekes Anyuka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!