Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Óvodai iskolai étkeztetéssel...

Óvodai iskolai étkeztetéssel kapcsolatos gond esetén mi a teendő? Hová forduljak, hogy tényleg történjen valami?

Figyelt kérdés

A kisfiam most nagycsoportos, ősszel iskolába megy. Oda, ahonnan most szállítják az ételt az óvodába is. Ha nagyon finom akarok lenni, akkor azt mondom, hogy kritikán aluli az étel minősége, és mennyisége, az árához viszonyítva pedig vérlázító.

405 Ft/ nap, amit fizetünk, de gyümölcsöt mindig vinni kell (hetente 2x 2, azaz heti 4 gyereknek, akik közül persze nem mindenki visz, olyankor nem kapnak).

Az alapvető szemlélettel és a lustasággal van bajom, meg azzal, hogy teljesen nyilvánvaló, hogy valaki(k) vagy a pénzt, vagy az alapanyagokat nyúlják le.

Megnézem az étlapot, és látom, hogy hetente legalább 5-6 alkalommal reggeli vagy uzsonna valamilyen édes pékáru (lekváros, kakaós csiga, diós patkó, briós, stb, csupa egészséges dolog), amivel ugye nincs nagy gond, odab..k a tányérra (elfelezve persze!) azt' egyél! Natúr joghurt/ kefir soha nincs, csak a leggagyibb agyoncukrozott 2% gyümölcsöt tartalmazó "gyümölcsjoghurt". A krumplipüré csak porból, levesekben zöldség, hús elvétve, max. tészta, de jobbára csak lé.

A hazavitt (mert alvás után elhoztam) uzsonnáját egyszer lefotóztam, huuuuh! Körözöttes zsömle paprikával - állítólag. Persze nem körözött, hanem tejfölös túró, és épp csak a közepében egy kicsi, hogy ne lehessen üres zsömlének hívni, a zsömle kőszáraz, paprika sehol. +

A múltkor 3 gyereket (1 saját és 2 cimbora) vittem haza, délután fél 5kor (negyed-fél 4-kor van uzsonna) már a kocsiban mindenki szörnyen éhes volt! Kérdezem: mi volt az uzsonna? sajtos kifli. És még? csak víz. Tesco sajttal szórt kifli (mert megkérdeztem, nem benne volt sajt) és víz. És az ebéd? Tojásleves, és tört krumpli halrudacskával. Mennyivel? Eggyel. Mindenki csak egyet kaphat, és nincs repeta!

Ellenben van: temérdek péksütemény, édes joghurtok, túró rudi, danone puding, zsíros kenyér, üres leves, stb.

De most őszintén! Tényleg ennyi fér bele havi 8-8800 forintba????

Egy péksüti, amiket látok, kb. 100 ft. egy túró rudi 70-90. ennyi pénzből / étkezés miért nem lehet normális dolgokat adni???

Szerintetek mi a megoldás? (iskolába még nem is jár, de már lázadozok... :D de ezt eszi már másfél éve, mióta ide jár, szóval tudom, miről beszélek.)

Arról esetleg tudtok valamit (vagyis gondolom, hogy így van), h az önkormányzat fizeti a konyhásokat és a rezsit, és a beszedett pénzből csak az alapanyagokat kell(ene) megvenni?

Dolgoztam egy étteremben, irodában, normális minőségű alapanyagokkal, szóval képben vagyok a beker árakkal kapcsolatban, és nem nyalom be, hogy ennyi fér bele!

szerintetek???

2012. júl. 18. 12:20
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok

bemásolom a sodexo ovis étlapját a mi városunkban

a leírás alapján nagyon jó.kiváncsi leszek a minőségre és mennyiségre

[link]

2012. júl. 18. 20:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!