Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor "várható" el, hogy már...

Mikor "várható" el, hogy már alvás közben se pisiljen be?

Figyelt kérdés

Korai még a kérdésem, egy hete próbálkozunk a szobatisztasággal, a pisi minden esetben a bilibe megy, a kaka még néha a bugyiba. De nem sietünk.

Viszont alváshoz még ráadom a pelust, délután alszik a lányom 3 órát, és hát rendesen tele van neki a pelus.

Mikor lehet majd azzal próbálkozni,hogy esetleg alváshoz nem adom rá??

2012. júl. 13. 12:31
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

alváshoz akkor érdemes levenni a pelust ha eleve úgy ébred hogy alvás elött volt pisiltetve és nem lett pisis a pelus. szv.

ha készültök aludni - délután - akkor elötte üljön a bilire utánna pelus fel -bizt .kedvéért és ha érintetlen üres a pelus akkor ébredéskor is bilizzen. ekkor lehet és érdemes bugyikát adni .

ha még televan a pelus akkor még nem igen.

2012. júl. 13. 12:34
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha életkor szerint nézzük, azt mondják, az éjszakai szobatisztaság kialakulása kb. 5 éves korig is eltarthat. A délutáni alvás rövidebb, az biztosan hamarabb menni fog.
2012. júl. 13. 12:39
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam két éves és 1,5 hónapja szobatiszta éjjelre is. Én a standard módszert követtem: lefekvés előtt biliztetés ha kb 2 hétig száraz pelussal ébredt, akkor délutánra vettem le először, és füleltem, ha kiabált már rohantam is a bilivel. Eleinte 1,5 órákat aludt így délután, most más újra 2,5-3 órákat is szunyókál. Az éjszakainál ugyanez volt az eljárás. Neki kb 3 nap különbséggel le lehetett venni. Az első két hétben 2 alkalommal csorgott be, de ennyi volt. Ajánlom a matracvédőt, vagy a pvc lepedőt a textil lepedő alá, az nagy könnyebbség lesz neked. Eleinte itt is lesznek balesetek, de nem szabad feladni, hamar túl lesztek majd rajta, az is lehet, hogy semmi nem lesz, gond nélkül át áll, mert már most is nagyon ügyes, ahogy írod.
2012. júl. 13. 13:23
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok Anyukák!

Bocsi Kérdező, de belekérdezek...

A lányom is 1 hete úgy néz ki, hogy nappalra szobatiszta (pisi, kaka bilibe megy). A délutáni alvás idejére viszont még adok rá pelust, habár mindig száraz, mikor felébred. Ilyenkor egyből szól, hogy bilibe pisil.

Merjem már pelus nélkül lefektetni?

Éjszaka rengeteget iszik, 1x-2x előfordult, hogy száraz pelussal ébredt, de gondolom ez a nagy meleg miatt volt, és inkább kiizzadta. Tegnap este kb. 23.00 körül szólt, hogy pisilni akar a bilibe.(De lehet, hogy csak álmodott, mert gyakran beszél álmában). Én mondtam, hogy most aludni kell. Nem keltünk fel pisilni. Ez baj?

Elvileg éjszaka is felkelnek, szólnak, hogy pisilni kell? Ilyenkor pisiltessem meg? Vagy akkor jó, ha végigalussza az éjszakát? Nem tudom, itt most elakadtam egy kicsit.

Attól tartok, hogy ha éjjel fölkelünk pisilni, utána nehezen megy majd a visszaalvás. Kimegy az álom a szeméből, mindent kitalálna, csak ne kelljen lefeküdni...

Tudtok tanácsot adni? Mi legyen az éjszakával?

2012. júl. 13. 21:54
 5/6 anonim ***** válasza:
Szia 4-es 3-as vagyok. Valószínű eleinte még felébred éjjel pisilni, mert új az érzés, meg többet is iszik a meleg miatt, a fiamnál is volt így, meg délután is kevesebbet aludt emiatt. Aztán megszokja, ráadásul egyre jobban kontroll alatt tudja tartani a hólyagját, és akkor többet, mélyebben fog aludni, de az első min. 2 hét erről szól. Nagyon nagy dolog ám pelus nélkül aludni.
2012. júl. 14. 12:21
 6/6 anonim ***** válasza:
Köszi! :)
2012. júl. 14. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!