Kisfiam 3 éves. Pisiliés már úgy ahogy megy a wc-be, bár van, hogy bepisil. Sajnos.
Viszont két napja nem adok már rá pelenkát csak éjszakára. Tudja, hogy kakilni is a wc-be kell, de eddig csak pellusba volt hajlandó.
Bemegy a szobájába és bekakil! Kb 5 perc csönd után utánamegyek és látom, hogy a kaka a bugyiban!
Mi legyen? Teljesen kétségbe vagyok esve...
2012. júl. 12. 14:42
1/9 anonim válasza:
Kár kétségbe esdned. Nem vaytok egyedül ezzel a dologgal. Nálunk hasonló helyzet a rokon kifiúval. Nálunk mondjuk volt már kis erőltetés is, de nem megy csak a pisi wc-be, kaki inkább visszatartva, csak a pelusba. Várakozás, biztatás, ösztönzés és reménykedés.
2012. júl. 12. 14:49
2/9 anonim válasza:
Vlószínűleg a pisi,mint szintelen szagtalan(számára)dolog,nem okoz neki semmi feltűnőt.A kakilástól lehet fél egy picit.Mert látja érzi,hogy belőle most máshová kerül valami.Ha a naciba kakil,együtt dobjátok a Wc-be és magyarázgasd neki,hogy az oda való és ti is oda "teszitek".Soha ne szidd,mert érni kell és a félelmet leküzdeni...nem egyszerű,de idővel,majd rájön,főleg ha látványosan örülsz egy-egy produkciónak,sikerélménnyel tölti el.:)
2012. júl. 12. 14:49
3/9 A kérdező kommentje:
Nem szidtam le, csak kértem h szóljon, ha kakilni kell, mi felnőttek id a wc-be kakilunk. Azt mondta rendben anya!
Együtt dobtuk a wc-be a produktumot! Félek az őszi ovikezdéstől! Mit fognak szólni a nevelők????
Amúgy nem érdekelne az egész... és 40 napunk van addig kb.
2012. júl. 12. 14:54
4/9 anonim válasza:
Az én lányom pontosan ugyan ezt csinálta.Egy hónapig tartott,aztán egyszer csak bilibe kakilt.Én azt csináltam,hogy figyeltem őt,lehet látni azért,amikor kakilnia kell és általában egy helyre bújt el a lakásba,ilyenkor megvártam,míg bemegy a helyére és abban a pillanatban ott voltam a bilivel,bugyi le.Ha belekakiltunk,akkor nagyon boldogok voltunk.Így szép lassan rendben volt minden.Nálunk szerintem megijedt az első kakilásnál,ugye a pisi folyékony,amikor először kakilt és felállt a biliről majd szörnyet halt ijedtében attól,amit látott.Szerintem nem erre számított és egyszerűen megijedt.
2012. júl. 12. 17:05
5/9 A kérdező kommentje:
köszi szépen.. csak ezek a kakik mindíg úgy jönnek, hogy nem látok semmit, eltűnik a szobájában, mire odamegyek (mert 5 perce csönd van) addigra bekakil..
jobban kell figyelnem. :)
2012. júl. 12. 18:05
6/9 anonim válasza:
Nekem is legalább egy hónapba telt el,mire el tudtam kapni őt.Tudod az elején még visszatartják és azért nehezebb tetten érni őket.Táncolnak öt-tíz percig,aztán elmúlik és egy óra múlva kezdődik előlről,nagyon nehéz ténylegesen elcsípni a dolgot.
2012. júl. 12. 19:52
7/9 A kérdező kommentje:
csak azt nem értem én felnőtt fejjel, miért jobb bekakilni..mint a wc-be?
de hát én ezt nem tudhatom ... :)
viszont arra is kíváncsi lennék, hogy az oviban hogy kezelik ezt??
30 gyerekekre jut két óvónő.. nem hiszem hogy azt nézné valamelyik is, melyik gyereknek kell pisilni vagy kakilni.
Legfőkép ez az ovikezdés a félelmem..
2012. júl. 12. 20:03
8/9 anonim válasza:
Ne aggódj,az ovi kezdésig még több,mint egy hónap van.Azalatt simán leszokik róla magától is,csak ne görcsölj rata.Hidd el,hogy megijednek a kakitól,azt látják,hogy egy nagy barna összefüggő valami,a pisi meg átlátszó,ez megrémiszti őket.Nem lesz semmi gond az oviba,addigra megoldódik.
2012. júl. 13. 20:04
9/9 anonim válasza:
Szia.Sajnos én az oviban láttam olyat,hogy már egy wc-t használni tudó kislány legalább 15 percig ordított az ovónéninek,hogy készen van és senki nem reagált rá.Hát szegénykém úgy,ahogy volt felállt,felhúzta a bugyikáját és bement.(Szóltunk az ovónőnek,hogy mi történt és a kislány anyukájának is,hogy miként figyelnek a kislányára!),tehát nem csak arra kell,majd megtanítanod,hogy wc-t használjon,hanem érdemes lesz a törölgetésre is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!