Ellenkező nemű testvérek, meddig láthatják egymást
meztelenül?
11/19 A kérdező kommentje:
Szerintem, meg lehet azt beszélni a gyerekekkel, hogy szándékosan ne meztelenkedjenek otthon sem, de ha véletlenül, pl. ellenkező nem testvérek meglátják egymást meztelenül, abból nem kell nagy ügyet csinálni, mert akkor felnőtt korában az lesz benne, hogy a párja előtt sem illik levetkőzni, mert az valami rossz dolog! Természetesen, azt is el kell mondani a gyerekeknek, hogy idegenek előtt semmiképp ne vetkőzzenek le! Egyszerűen, csak meg kell velük mindent beszélni!!!
12/19 A kérdező kommentje:
Bár, szerintem, az sem baj, ha a kisgyerekek meztelenül játszanak nyáron, mikor meleg van. De csakis otthon!!!
nem akarok, külömbséget tenni, de ez csak a parasztoknál van úgy , hogy nembaj ha meglátják a szüleiket mesztelenül, mindíg úgy öltözünk, hogy véletlenül se járjon arra egyik sem. Szerintem , nincs olyan hogy "ha úgy adódik" ne adódjon úgy. Jó azt elismerem hogy mindenki másképp neveli a gyerekeit, de ha ti is úgy nőttök fel hogy ez nem szokás, akkor ti is azzal értenétek eggyet. ( egyszer a párom egy barátjánál volt, amikor a barátja annya, meztelenül kijött a fürdőből, aztán meg visszament, mert aszthitte , hogy csak a 25 éves fia van ott) , hát szegény gyerek akkorát égett a párom elött, és ez látszott is rajta, hiába , hogy náluk nem szégyen, tehát ilyen esetben is elszéggyelli magát, úgyhogy mégis csak valahol nem olyan természetes dolog.
2009. aug. 10. 09:35
Kedves előttem szóló. "csak a parasztoknál van úgy"
Már ne is haragudj, de orvos, jogász családból származom. A nagyszüleim és baráti körük a két háború között is eljártak meztelenül fürdeni. A gyermekeiket (az én szüleimet) is nagyon felvilágosult szellemben nevelték, soha nem volt tabu sem a szex, sem a meztelenség. (Márcsak azért sem lehetett, mert nagyapám képeinek nagy része meztelen nőket ábrázolt)
A szüleim is így neveltek minket és mi is a gyerekeinket.
Mindenkinek van külön szobája, mégsem esünk kétségbe, ha egymás előtt öltözünk, strandon, úszásnál nyugodtan átöltözünk egymás előtt.
Szerintem ez a természetes.
2009. aug. 10. 09:44
15/19 anonim válasza:
Szerintem a testvéreknél nem gond. Egy idő után maguktól fognak szégyenkezni egymás előtt, és akkor már nem nektek kell erre figelni.
Mi sem szégyenlősködünk a gyerekek előtt, rendszeresen meglátnak úgy, és tudják, hogy otthon ez nem gond és máshol úgysem történhet meg.
2009. aug. 15. 09:26
Mi 15 és 17 évesek vagyunk és most is látjuk egymást meztelenül. Szerintem testvérek között ez nem probléma.
2010. febr. 23. 20:30
2010. jún. 23. 15:42
18/19 anonim válasza:
Szerintem ha nem szégyenlős akkor nincsen korhoz kötve mi például simán átöltözünk a gyerekeink elött söt a 12 éves fiam be szokott jönni a fürdőbe és ott beszélget velem, és ha éppen velem van kedve fürödni az sem baj max annyiban hogy nem férünk el. A 6 éves fiam is fürdik velem és az 1 éves lányom is. Nálunk ez a természetes.
2010. júl. 7. 15:52
19/19 anonim válasza:
Mi mai napig látjuk egymást meztelenül nővéremmel.
18 és 21
2023. jún. 7. 15:20
Kapcsolódó kérdések: