Jó gyermekkönyvek 1,5-2 évesnek? Valami olvasható, verses, mesés kellene.
anni panni
bogyó és babóca
grimm mesék
Boribon,
Maszat,
Bogyó és Babóca,
Sün Balázs, Altató,
Cini-cini muzsika, Vidám vásár (versgyűjtemények),
Kipp-Kopp,
Kockásfülű nyúl,
A három kismalac,
A kiskakas gyémánt félkrajcárja. Nekünk 1,5-2 évesen ezek voltak, a kisfiam szerette variálni őket, minden héten volt valami "kedvenc".
A mai magyar gyerekírók közül Bartos Erika Bárányfelhők verseskötetét nagyon tudom ajánlani (A többit is, de ekkorka gyereknek ez tökéletes.)
Az én kisfiam szerette/szereti még, ha éneklem, mondom neki: Egyszer egy királyfi...; Weöres Sándor: A tündér; idézgetek a János vitézből (mondjuk én könnyen idézgetek fejből, mert 12 éve tanítom); Nemes Nagy Ágnes: Nyári rajz; Gazdag Erzsi versecskéiből néhány; József Attila: Altató
Én is a verses meséket preferáltam kiskorában, mert a dallama megragadja, még ha a szöveget nem is érti egészen, és egy idő után megtanultam őket kívülről, esti mesének vagy autóban vagy váróteremben fejből is tudtam lökni. Ilyenek voltak:
Iciri-Priciri
A tücsök és a hangyák
Öreg néne őzikéje
Arany Lacinak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!