Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi véleményetek azokról a...

Mi véleményetek azokról a szülőkről akik halálra rémítik a kisgyerekeiket és közben ezen szórakoznak?

Figyelt kérdés

itt is van Japánban a legújabb szórakozás show műsor köré épített gyerek ijesztgetés mégis miféle perverzség ez?

[link]

2012. júl. 6. 21:39
1 2
 11/17 Atheus válasza:
71%

Ahogy már leírták:

A Japán kultúra nem hasonlít a nyugatihoz, ne is próbáljunk meg párhuzamot keresni a kettőben (Ugyanez vonatkozik a beszélt és írott nyelvre is).

Vegyünk egy egyszerű példát:

Több mint valószínű, hogy Magyarország népességének a nagy része nem lenne hajlandó megenni az édes panírban megsütött polipcsáp-darabkákat...Nna...ugyanez igaz a japánok esetében, csak éppen a megnevezett étel a -> tejberizs.

Egy dolognak nagyon sok megközelítése van, az egyik művész szénnel rajzol, míg a másik grafittal. Nem rosszabb egyik a másiknál...csak...más.

Felfoghatjuk ezt a műsort úgy, mint az itthoni Győzikét, vagy Való Világot (sorolhatnám még: X-Faktor, Megasztár ...) tehát: ha nem tetszik, nem kell nézni.

Miután ezt nagyjából (megpróbáltam) letisztázni: sem a nyugati kultúra, sem a japán kultúra nem 'hibás'. Csak más normák vannak. Itt kezet fogunk, ott hajlonganak.

Nem vagyok hajlandó bárminemű vitával folytatni. Aki meg akarta érteni, annak ha van még bármilyen kérdése szívesen megpróbálok választ adni rá (PM-ben). Aki meg már elkönyvelte magában azt, amit akart, úgyis bele fog kötni valamibe.

Tehát egy szó mint száz: Nem rosszabb vagy jobb...csak MÁS.

---

Azt meg már el sem merem árulni, hogy én kifejezetten örültem volna, ha leszimuláltak volna egy zombi-apokalipszist szüleim. Mert ha kitudódik, hogy ilyen beteg elmeállapotú gyerek voltam/vagyok. Biztos keresztre feszítenének az illetékesek...Hja...hoppá. ;)

-

Nna...jöhetnek a gyűlölködő üzenetek. :)

2012. júl. 7. 13:14
 12/17 A kérdező kommentje:

nekem van bajom? tudod nem szeretem nézni ha egy másik ember szenved ezt öreg nem tudod bemesélni h a gyerek kínzás az teljesen természetes dolog és nem érthetem ezt meg mert ők "mások", és mivel mások, ezért felmenti őket és nem kell nézni mert nem kötelező... a szenvedés mindenütt ugyan olyan... tudod valahol Afrikába teljesen természetes az h kivágják a lányok csiklóját és akkor te erre azt mondod hát most miért ne? mert a kultúrájukhoz tartozik?

hogy jön ide polipcsáp? kit érdekel mit esznek? attól h megeszik a polipot én fogom őket utálni ezt a dolgot szerintem inkább te nem érted és te nem tudod vagy akarod felfogni

2012. júl. 7. 13:56
 13/17 anonim ***** válasza:
59%

Jaj drágám, hány éves vagy? Nem lenne itt az ideje egy kis toleranciát tanulnod? Tudod, lehet hogy ezt nem tanították meg neked gyerekként, de mások felett ítélkezni egyrészt nem a te dolgod, másrészt pedig nem szép dolog.

Nem érted ezt a dolgot, és nem is akarod megérteni. Nem "felmenteni" kell őket, hanem elfogadni, hogy ilyen is van. Mint az afrikai törzsek, ahol kivágják a lányok csiklóját. Nem értem, tehát nem ítélkezek felette. Ilyen egyszerű.

2012. júl. 7. 14:12
 14/17 Atheus válasza:
53%

Igazad, van. Egyáltalán nem értem. De megpróbálom megérteni a te nézőpontodat is. Ismerve saját magam kifordult személyiségét ez nem fog sikerülni...Hátha. Kérdésidre a válasz pedig:

"tudod valahol Afrikába teljesen természetes az h kivágják a lányok csiklóját és akkor te erre azt mondod hát most miért ne? mert a kultúrájukhoz tartozik?"

- Pontosan. Miért ne? Ha nekik egy így jó, engem teljes mértékben hidegen hagy. Afrikai kultúra után nem néztem, így nem tudom mi tartozik hozzá. Kismillió dolgot fel lehetne hozni ezzel kapcsolatban, miért műttetik át magukat más emberek? Hát mert "mások", hujjé, éljen. Engem nem zavar. Hogy miért? Mert az ő élete.

- Hja, hogy te arra gondolsz, hogy afrikában a lányok élete? Japánban most eme kicsik élete? Igen...tényleg.

- De hidd el, az említett afrikai lány sem valószínű, hogy tiltakozzon a műtét ellen ha születik egy kislánya. Miért? Mert számára ez a természetes. Ami pedig természetes, azzal meg nincs probléma.

- Japánban a kicsik...fel vannak véve, egy visszatekintés. Nagyon sok fénykép van rólam, amikor majd elsírtam magam a félelemtől (megjegyzem, pedig csak egy plüssmaci mellett kellett állnom) most meg nagyon is jót röhögök azon a fényképen, mert miért? Mert POÉN!

"Hogy jön ide a polipcsáp?"

- Ez egy hasonlat tárgya akart lenni.

"kit érdekel mit esznek?"

- Engem például nagyon is érdekel mit esznek. :)

"nekem van bajom?"

- Én csak azt tudom nyilatkozni, hogy igen. Azzal, hogy olyan műsorokat vetítenek, ami a te ízlésedtől eltér...azaz más. Huhh...várjunk, mintha ezt egyszer már kifejtettem volna.

"öreg nem tudod bemesélni h a gyerek kínzás az teljesen természetes dolog és nem érthetem ezt meg mert ők "mások", és mivel mások, ezért felmenti őket és nem kell nézni mert nem kötelező... a szenvedés mindenütt ugyan olyan"

- Egyáltalán nem természetes a gyerek kínzás. De mint a világon minden más, ez is relatív. A gyerekek féltek? Igen. Pánikoltak? Szerintem igen :D

De szó sincs kínzásról, a műsor végül is elérte a célját. A gyerekek nem blokkoltak le, képesek voltak pánikhelyzetben cselekedni és ugyan a szülők/operatőrök segítségével, de viszonylag szervezett szervként működni. Hazai példát nem tudok mondani ami szorosan kapcsolódik ehhez, ugyanis nálunk ezt máshogy oldják meg. Hogyan? Tanfolyamokkal (nyilvános beszéd tanfolyam például).

Már most tudom, hogy nem fog tetszeni szinte senkinek sem amit írtam. Úgyhogy fogadjuk el, hogy más és más embereknek más és más nézetei vannak, máshogy oldanak meg dolgokat, máshogy gondolkodnak (nahát, már megint itt vagyunk... :D )

Mellékes megjegyzésként pedig: az erőszak, a kínzás mindig is ott volt a világban, csak ez az információ nem terjedt olyan gyorsan napjainkig. Nem tudom mi ez a hirtelen megmozdulás, hogy az emberiségnek mindenkit és mindent meg kell mentenie.

Nem értelek, nem ítéllek el érte. Hanem elfogadom. Maximum csak kérhetlek, hogy te is tedd meg ezt például az én esetemben. Elfogadod a beteg világszemléletemet. Mert ilyen is létezik. :D

2012. júl. 7. 14:35
 15/17 anonim ***** válasza:
52%
Teljesen egyetértek veled, utolsó! ^^
2012. júl. 7. 14:44
 16/17 A kérdező kommentje:

a tolerancia nem azt jelenti, hogy bármit csinálhatok és fogadd el a tolerancia azt jelenti, hogy míg másokat nem zavar látványosan és másokat nem károsít addig tehetem...

de egyébként ha én téged pl elrabollak az este kikötözlek és elverlek és arra hivatkozom h hát héé toleráld mert ez az én hobbim akkor kíváncsi volnék te mit szólnál hozzá?

kínozni valakit nem csak testileg lehet... a lelki terror sokkalta súlyosabb és nehezebben gyógyul mint egy testi seb

az Afrika példát idehozva az fekete nők tiltakoznak és nem akarják, hogy ezt tegyék velük ugyan úgy ahogy a hízatást sem akarják (vannak egyes vidékek ahol kényszerítik a gyereket h egyen ezt csinálják egésznap) ugyanakkor a videón amit linkeltem ott se egyezett bele a gyerek ebbe a kis "mókába" ugyanis nem tudom észrevetted-e de nem nevetgélt hanem félt elakart bújni kiakadt és sírt nem tudom ebből mennyire vehető le neked h vki nem akar vmit ha nem akkor beteg az elméd de ezt te magad is mondtad egyébként kíváncsi lennék egyes gyermekvédelmi szervezetek mennyire tolerálnák vagy maga a törvény mennyire tolerál ilyet

2012. júl. 7. 16:39
 17/17 Atheus válasza:
73%

Hehh....oké, kezdjük előröl. :)

Ez egy kérdés, ami pontosan így kezdődik: "Mi véleményetek..." Leírták a véleményüket, ahogy én is. Ezzel nincs semmi gond.

Tekintsünk el egy picit attól, hogy megtaláljuk azt a nézőpontot ami egyikünknek sem szúrja a szemét.

Személyesen arra lennék kíváncsi, hogy ezek szerint RÁM szeretnéd erőltetni a TE véleményedet? Amit eddig írtál az nagyon úgy hatott, hogy nem vagy hajlandó elfogadni azt, hogy ezt a tettet más emberek ha nem is követendő példának de mint létező lehetőséget fogják fel.

Eme fonalat követve nekem az az érzésem támad, hogy valójában te nem is véleményt kértél az emberektől. Illetve de, mindaddig amíg az ő véleményük fedik az általad felállított nézőpontot és egységesen tudjátok a hangoztatni azt.

De, mint esetünkben is történt, rátaláltak olyanok is a kérdésre, akik nem pont úgy látják (tulajdonképpen legkevésbé sem) a szituációt mint a jól kivehető többség.

Most, hogy ezt levezettem. Elárulnád, hogy miért ragaszkodsz foggal-körömmel ahhoz az elhatározásodhoz, hogy (mint írásaidból kivettem) mindenkinek ugyanúgy kell gondolnia valamit?

Ugyan már írtam (legalábbis akartam utalni rá), hogy minden ember más, épp ezért más emberek másként látják az egészet, avagy élik át az ingereket. Ez ellen bárki, bármennyit harcol. Földi technológiánk jelenlegi állása szerint, nem fogja tudni megváltoztatni.

---

Az afrikai példát már másodjára hoztad föl, elfogadom, hogy létezik ilyen, de nem értek vele egyet, de én belátom(elfogadom?), hogy nem tudok ellene tenni semmit.

Annyira meg megmondom őszintén, nem érdekel, hogy saját életemet kockáztassam, hogy megváltoztassam az ő helyzetüket. De hát ez tőlem várható volt. :)

TE mit tettél, hogy ez a borzalom ne fordulhasson elő a nőkkel?

Látatlanban mondom: Pontosan ugyan ezt, hogy maximum belinkelsz egy videót/írást és várod a véleményeket. Oh...nohát, csak nem ott tartunk mint ennél a kérdésnél(?) ...

2012. júl. 8. 16:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!