Mindig el kéne mondanom mindenkinek hogy attól mert nagy a lányom, még csak 2éves? Mit kéne tennem?
A kislányom 27hónapos,de kb 4éves gyerek méretével rendelkezik. 103cm,és 18-20kg körüli. Ezt nem tudom pontosan mert a 2éves státuszon volt 18kg.
Ma a játszótéren egy 3,5éves kislány aki láthatóan sokkal könnyebb,és fél fejjel alacsonyabb volt a lányomnál elvette a labdáját. Erre a lányom elkezdett sírni,hogy az az ő labdája. Amúgy is javában a dackorszakban járunk,és nem tudok vele mit kezdeni! Erre a kislány anyja elkezdett sopánkodni hogy egy ilyen nagy gyerek hogy lehet ilyen irigy?.
Az a másik lány meg meg is ütötte a lányomat,szegénykém meg sírva szaladt hozzám. Én rászóltam a kislányra hogy mégis ezt hogy képzelte. Erre az anyja még nekem állt. Teszem hozzá,semmit nem tett. Ült tovább a padon. Sokszor meg én érzem magam kellemetlenül,mert furán néznek rám,hogy ekkora gyerekem van és hogy milyen. Persze azt egy vad idegen nem tudja hogy még csak 2éves!
Valószínüleg a szülei is magasak,erős csontozatúak,így várható,hogy ő is nagy,ez a genetika.
A nagyobbik fiam nekem is nagyobb,mint az átlag,kortársainál 1 fejjel nagyobb,és kb 10 kilóval nehezebb is,de erős csontozatúak vagyunk ,és magasak is.
Ő 2 évesen 15 kiló volt,most 8 éves és a 12 évesnek való ruhákat veszem neki,36-os a lába.Az osztálytársaié 30-32-es.Az öcsi vékony,pici és majdnem 4 évesen 15 kiló:)
Nem kell szégyenkezned,magyarázkodnod,ő ekkora és kész,legyen egészséges boldog kisgyerek ez a lényeg:)!
Köszönöm. Nem is magyarázkodnék,de néhány helyzet belekényszerít.:)))
Nagyon-nagyon büszke vagyok rá,és imádom. Ha csak azt nézzük hogy 5kg-mal született,hogy is lehetne kicsi?:)
Az apja és én átlag magasak vagyunk 185cm,170cm. Viszont apukám,keresztapám,és az öcsémék is nagyon magasak. A párom szülei átlagosak. Nekem van olyan alkatom hogy a súlyomból simán le tudok tagadni akár 10kg-ot is,és elhiszik. Igen erős csontozatúak vagyunk,a lányom meg olyan "kemény" mint a beton.
A családomban előfordulnak a "nagy emberek" 52-es láb(nagybátyám),az egyik dédnagyanyám 190cm volt.
Igen genetika,csak ezt a "beszólogatók nem tudják!
Az én fiam sem a legkisebb méretből való. :) 1 hónap múlva lesz 2 éves, 98 cm és 15 kg. És semmit nem beszél, úgyhogy gondolhatod, hogy sokszor néznek ránk furán, hogy ekkora gyerek, és nem beszél???!!! Már rutinszerűen válaszolgatok, hogy csak a mérete nagy, korban még nem jár annyira előre. Meg különben is, és 179 cm vagyok, a férjem 185 fölött, mégis mekkora gyerekünk legyen? ;)
Ő is a határozott kategóriából való, egyszer ütötte meg gyerek, de mivel addig ilyesmivel nem találkozott, csak nézett. :)
Ha valaki szóbaáll Veled, akkor mondd el Te is, hogy csak nagy a gyerek, ennyi az egész. A genetika tehet róla. Aki meg fintorog, az kapja be. :)
Az én lányom is is 27 hós, 102cm és 17 kg. Már egy ideje 4 éveseknek való ruhákat hord :). Én nagyon élvezem,hogy gyakran meglepetést okozunk :). Nagyon szépen beszél, nagyon jó mozgásu. Sokat van a 8 éves iker unokatesókkal, és mindent eltanul tőlük. Azért néha nekem is magyarázkodnom kell, többnyire 3-4-5 évesekkel játszik a játszótéren, a vele egykoruak fölött anyáskodik, "lebabázza őket" :).
Ha van kedved mond meg, hogy még csak 2 éves...ha meg nincs kedved ne mond....ahogy valaki előttem írta: "akinek nem tetszik, kapja be". És nevelje minden szülő a maga gyerekét és ne amásét!
(Bár engem az is idegesít, amikor valaki a játszótéren is folyton megszabja a gyereke minden lépsét, és kifejezi felé a türelmetlenségét.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!