Mikorra kellene, hogy éjjel ágytiszta legyen a gyerek?
Figyelt kérdés
4 éves a lányom, éjjel még pelenka van és elég sok pisivel veszem le reggel. Sokaktól hallom, hogy ébreszteni nem szabad, hanem amikor már több napig száraz pelust veszek le, akkor érdemes próbálkozni. Első gyerekem, így tapasztalatom nincs, de én félnék attól, hogy a pisis ruhában alszik éjszaka, ha bemegy neki. Ez nem probléma? Illetve az sem gond, ha 4 évesen még nem próbálkozunk, mert szerintem még nem menne?
Nekem ez írtó fura, hogy 4 évesen még pelenkában alszik. a 2,5 éves lányom 5 nap alatt lett szobatiszta, hogy már nem volt baleset, viszont estére még kapott akkor pelust. Rá egy napra sírt éjjel, hogy vegyük le a pelust, mert fáj. Onnantól kezdve soha nem volt rajta pelus. Én a helyedben kipróbálnám, hogy had pisiljen be. Hátha zavarná, és felébredne a pisire pár nap alatt. Lehet csak megszokta ezt a kényelmet, hogy nem kell a pisivel foglalkozni, úgyis van pelus.
2012. jún. 28. 14:34
3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
A második válaszra csak azt tudom mondani, minden gyerek más, így az semmit nem jelent az esetemben, hogy a Te gyereked 2,5 éves kora után nem sokkal ágytiszta lett. Az enyém nem.
Én félnék még levenni róla, mert tök nehéz reggel a pelus, elég sokat pisil bele. Nem fázna föl, ha a pisiben aludna?
2012. jún. 28. 14:38
4/11 anonim válasza:
Dehogy gáz!!A nappali a lényeg. Mindig lesznek "bezzeg az enyém már 1 évesen szobatiszta volt" Anyukák...engedd el a füled mellett.
2012. jún. 28. 14:40
5/11 anonim válasza:
Annyit tehetsz meg, h lefekvés előtt nem adsz neki folyadékot. De ébresztgetni nem szabad! Ez az egész az idegrendszeri érettségen múlik. Hiába ébresztgeted, nem lesz hamarabb szobatiszta.
2012. jún. 28. 14:41
6/11 anonim válasza:
Szia!És biztos hogy azt a sokat nem reggel engedi bele?Próbáld megnézni ezt,éjjel kelj fel és fogd meg a pelust,ha reggelig nem pisil,akkor keltsd fel reggel és azonnal pisiljetek.Ha éjjel pisil bele nem érett még rá,én várnék még.
2012. jún. 28. 14:41
7/11 anonim válasza:
Ja, és ha este bepisil, és nincs rajta pelus, azt biztos észreveszi, mert ugye a pelus szépen magába szívja a pisit, és nincs nedvesség. De ha a pizsamája és a kis bugyikája nedves, arra felkel. Csak ajánlott akkor vmi gumilepedőt vagy ilyesmit használni, h védd az ágyat.
2012. jún. 28. 14:43
8/11 anonim válasza:
Nekem fiam van de 4 éves korára lett teljesen ágytiszta tehát hogy sose megy be és ha nagyon kell neki, meg is ébred és megy pisilni egyedül az éjszaka közepén is akár.(nem szokott sokat inni, csak vmelyik nap bedinnyéztünk estefelé:)))
A barátnőm fiai 5 és 3 évesek még mindig pelust kapnak éjjelre.
A nagyobb már egy pár hete nem kap, de bepisil így is néha.
2012. jún. 28. 14:50
9/11 anonim válasza:
az en kislanyomrol 3 honapja veszek le reggel szaraz pelust, pedig a szobatisztasaggal kb azota ismerkedunk. miota ilyen meleg van nem is teszek ejjelre pelust. juli 31en lesz 2 eves. en azt olvastam hogy ez a hormonok dolga, es mivel nem egyforma minden gyerek, valtozo h ki mikor lesz szobatiszta.
2012. jún. 28. 15:35
10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mentek a zöld kezek. :)
Akkor nem aggódom, nézem majd éjszaka is,hogy akkor is pisis-e vagy reggel pisili "tele". :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!