Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Éjszaka felébreszteni pisilni?

Éjszaka felébreszteni pisilni?

Figyelt kérdés
Volt lejjebb egy kérdés, amire minden válaszoló azt írta, hogy nem szabad felébreszteni a gyereket pisilni. Ezzel én is teljesen egyetértek, viszont nálunk a következő a helyzet: fiam két hete pelus nélkül alszik, és néha éjjel arra ébredek, hogy forgolódik össze-vissza, de nem ébred fel teljesen, csak nem tud nyugodtan aludni. Arra gondoltam, hogy pisilnie kell, ezért szólok neki, hogy itt a bili, és már jön is pisilni, utána nyugodtan alszik tovább. Szerintetek ezt sem szabadna? Végülis nem a legmélyebb álmából ébresztem, hisz amúgy sem alszik rendesen. Csak talán nem tud magától felébredni? Jó ez így, vagy mit csináljak?
2012. jún. 28. 14:06
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha pisil is ilyenkor, és utána hamar, gond nélkül visszaalszik, akkor teljesen jó, ha felébreszted. Legalább nem nyomja a pociját a pisi.
2012. jún. 28. 14:07
 2/6 anonim ***** válasza:
Ilyen esetben nics gond.
2012. jún. 28. 14:11
 3/6 anonim ***** válasza:

Az a gond, hogy ilyenkor sok esetben a gyerek nem ébred fel egészen, félálomban pisil a bilibe, viszont igy nem azt tanulja meg, hogy ha kell, akkor ébredjen fel magától, hanem éppen azt szokja meg, hogy álmában is lehet pisilni anélkül, hogy pisis lenne a ruhája.

Amikortól aztán nem ébreszted - mert akármeddig nem örizheted, hogy nem kell-e neki pisilni, kezdödik a "balesetek" sorozata, ami igy már eléggé megviseli a gyereket.

2012. jún. 28. 14:15
 4/6 A kérdező kommentje:
Úgy vettem észre, hogy mire leszáll az ágyról, addigra felébred, tehát nem félálomba pisil. Utána visszaalszik.
2012. jún. 28. 14:18
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha tényleg felébred, akkor nem gond, ebben az esetben ugyanis azt tanulja meg, hogy ha pisilnia kell, akkor felkel és elmegy a WC-re.
2012. jún. 28. 14:22
 6/6 anonim ***** válasza:
Nálunk is volt egy pár hónapig ilyen időszak aztán megától ébredt.Viszont ha nagyon fáradt akkor még most is nyöszörög álmába ilyenkor egy kicsit ébresztgetni kell,szóval el kell küldeni pisilni.
2012. jún. 28. 14:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!