Milyen meséket olvastok a 3,5-4 éves gyermeketeknek?
Én címeket fogok írni, most arra van időm, aminek tudom fejből a kiadóját azt leírom:
Anna, Peti, Gergő sorozat Alexandra kiadó
Bogyó és Babóca sorozat, Alexandra
Trixi könyvek sorozat
Benedek elek mesék, (ezek nem képesek)
Pöttyös Panni
mindenfajta képregényt nagyon szeret
Anna, Peti, Gergő
Bogyó és Babóca
Boribon és Annipanni
Kippkopp sorozat
Vidám mesék
Az én kisfiam a Disney meséket szereti. (Pinocchio, Dzsungelkönyve stb)
Ám ami újabban a kedvence, a Maszkabál. Megvan az első és második kötet is, kívülről fújja mindkettőt.
Belinkelem
- Bogyó és Babóca sorozat
- Boribon sorozat
- KippKopp sorozat
- Kisvakond sorozat
- Trixi könyvek sorozat, különösen nagy kedvenc Prücsök Tücsök kalandjai
- Verses állatmesék sorozat
- Bóbita :)
- Icinke-picinke népmesék óvodásoknak
- Tesz-vesz város
Hú nagyon sokféle van. Van amelyikben alig van kép, az sem zavarja :) Dallamos legyen, és ne 5-6-7 oldalas.
Köszönöm mindenkinek a választ. Őszintén szólva, az Anna,Peti,Gergő már az agyamra megy. A Boribon, Kipp-kopp, Kisvakond nálunk már lefutott. Az első kettőt 2 éves kora körül olvastuk, a harmadikból tavaly karácsonyra kapott párat, de ha havonta egyszer elővesszük, sokat mondok.
A Maszkabált és a Kócos kalandjait nem ismerem, de majd beleolvasok könyvesboltban. Ami a napokban megkapta a szemem, az a Hisztismesék és a Rosszcsont kisautó (vagy valami hasonló a címe, de különféle csínytevéseket elkövető járművekről szól). Klasszikus népmesét/Grimmet és társait viszont nem találok ilyen kicsiknek emészthető formában. A könyvtárból már sikerült olyan Grimmet kivenni, amit imádott, de sajnos azt már nem lehet kapni.
Tegnap elővettük a Sün, akit meg lehet simogatni című könyvet (szerencsére jó pár mesekönyv megmaradt még a gyerekkori gyűjteményünkből, illetve a jóval nagyobb unokatestvér már végképp kinőtte ezeket, így rengeteg könyvet kapunk) , de ezek az állatmesék már nem kötik le. Szóval bajban vagyok, mert úgy érzem, megrekedtünk egy ponton, s nem tudom, merre tovább. Ja, s a legjobb, hogy a könyvesbolti eladó is csak hümmög.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!