Beszéd 23hónapos lány?
23 hós lányom 35 szót tud 3 mondatot(nem tudom mi ez, anya mit csinálsz? nem kell)
12 állathang
ennyi elég? olyan jó lenne ha végre megeredne a nyelve
mivel segitsek neki?
Elég, igen!
Sok meseolvasás, sok éneklés, ritmusos mondókák ÉS sok mozgás! Kis- és nagymozgások (paprragasztgatás, színezés, matricázás, hajcsatozás, nagymozgások pl játszótéren, vagy menet közben az utcán - óriásjárás, sétálunk-sétálunk-egy-kis dombra-lecsücsülönk stb stb).
A beszéd- és a mozgásfejldés szorosan összefügg! Mindkettő az igedrendszert stimulálja és ezáltal egyik a másikra segítőleg hat.
Én sokat csináltam, h pl hintázás vagy rugós játékon hintázás közben a mozgás ütemének megfelelően énekeltem, mondókáztam, nagyon szerette a lányom.
Ami még fontos szerintem, elmesélni este apának, hogy mit csináltunk ma, ez az emlékeztetet és a gondolkodást fejleszti.
De ugyanakkor tudni kell, hogy minden játék fejleszt! Nem véletlen, hogy a világon minden gyerek csak játszik és játszik... Ha építőkockázik, az is fejleszt, ha pörög a szoba közepén, az is fejleszt! A nap legnagyobb részében hagyni kell azt csinálni, amit akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!