Laktoz érzékenységre írhat a háziorvos laktáz tablettát?
A tablettának igencsak megvan az ára.Nem úgy van, hogy egy nap egy szem vagy hasonló, hanem adott mennyiségü tej, tejtermék után kell bekapni belőle.
Mi inkább a laktózmentes cuccokat vesszük.Pl. a laktózmentes tejföl 110 Ft körül mozog a Tescoban.A többi tejföl sem sokkal olcsóbb.Van amelyik még drágább is.A tejnek azért húzósabb az ára, de ki kell tapasztalni hol érdemesebb megvenni.
Írhat fel csak valami 3000 fölött van az ára.
Hát inkább vedd meg a laktózmentes tejet 400 ft-ért. Legfeljebb napi egyszer iszik tejet. Meg a tejföl 110 ft-ért. Nagyja tejterméket meg ki lehet iktatni az étrendből.
az én fiam laktózérzékeny.
A laktáz tabletta sokkal drágább, mintha csak ki lenne iktatva a laktóz az étrendből. Szerencsére a laktózmentes élelmiszerek (tej, tejszín, tejföl, sajt stb.) nem sokkal drágábbak, mint a normális tejtermékek, és sok minden elkerülhető. Szerintem jobban megéri odafigyelni, és a megfelelő tejtermékeket megvenni.
Üdv: egy tejfehérje allergiás öccsel, és egy laktózérzékeny párral megáldott egészségügyis
Én is tejcukor érzékeny vagyok. Engem nem vizsgáltak, néhány év alatt rájöttem. A laktóz intoleranciának különböző fokozatai vannak. Van olyan, aki egész sok tejterméket el tud fogyasztani, mielőtt puffadásos tünetei lennének, van akinek egy kevéstől is hasmenése lesz.
Érdemes átnézni ezt a honlapot ( [link] sok hasznos információ található rajta.
Nekem a laktóz tabletta egyáltalán nem vállt be. Helyette figyelek az étrendemre. Azok a tejtermékek, amiket baktérium és/vagy gomba feldolgozott, viszonylag kevés tejcukrot tartalmaznak alapból.
Természetesen kevés laktózt tartalmazó tejtermékek: kefír!, natúr joghurt (bár ez azért többet). Alapvetően minél érettebb egy sajt, annál kevesebb benne a laktóz. Tehát érett sajtok.
Sok tejcukrot tartalmazó tejtermékek: Tejszín, (Fagylalt, tejes jégkrém), Mascarpone sajt (tiramisu), vaj, túró!, tej
A magas laktóztartalmú ételekből mindenképpen érdemes laktózmenteset venni, vagy elhagyni őket. A laktózérzékenyek bélrendszerét ugyanis tönkreteszik ezek az ételek. A hasmenés csak egy dolog, de a vastagbelet nagyon irritálja a savas közeg, ami a laktóz bakteriális bomlása során keletkezik. Bélhurut, vastagbélrák a hosszútávú hatása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!