Van olyan akinek még mindig nem beszél a 2,5 éves kisfia? Ez normális még ilyen korban? Mindent ért elmutogat, kb 25 szot mond. Mondatot eggyet sem
tényleg nincs logopédiai fejlesztés 3 éves kor alatt :)
viszont nem egy más terápia van.
én 2 évesen vittem el a fiamat, tsmt tornára járunk, korai fejlesztőn keresztül. de most nyáron elviheted úszásra is, bhrg talán a neve? az is segít a beszédbeindításban. szeptemberben pedig lehet menni alapítványhoz, pl. a korai fejlesztőbe amit már írtam
ne haragudj, de azért furcsa, hogy logopédus létedre nem tudod, hogy a nevelési tanácsadó is csak 3 éves kor felett fogad.
nem kötekedni akarok, de nagy butaságokat írtál
Korai fejlesztőben foglalkozik vele logopédus. Lehet beszédindító terápiát csinálni. Annyi a lényeg egyébként, hogy ha mond, vagy utánoz valamit, ne javítgassátok a kiejtést, mert elmegy a kedve a beszédtől. Ilyenkor az a lényeg, hogy minél többet legyen kedve beszélni. Az nem baj, ha mutogat, vannak dolgok, amiket képtelenség elmutogatni, arra muszáj lesz szavakat is használnia.
Mi is ugyanígy voltunk egyébként, mint ti, a logopédus az "Én is tudok beszélni 1" című könyvet (tele van képekkel) ajánlotta, van hozzá útmutató is, "A megkésett beszédfejlődés terápiája".
Ezek segítségével meg lehet tanítani neki egy alapszókincset, meg rávezetni a nyelvtanra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!