Szerintetek befelé dől 2,5 éves fiam bokája? Vagy ez még normális? (kép)
Szerintem ez már befelé dől, túl van a "minden gyereknek befelé dől" kategórián.
Kislányom 2 éves 4 hónapos, a 2 éves státuszon figyelt fel a doktornő a bokájára, mondta, hogy befelé dől kicsit, de határeset, vegyek szupinált cipőt.
Közel sem volt ennyire bedőlve mint a fiadnak, de azért valóban látszódott. Azóta eltelt 4 hónap, a cipő és szandálnak köszönhetően sokat javult, már alig látszik. 2 hete voltam vele gyógytornásznál, az ő véleménye szerint nincs lúdtalpa.
Ha eddig nem vettél, akkor mindenképpen érdemes döntött sarkú cipőt venned ( nekem a Salus bevált) és elvinném vagy ortopédiára, vagy gyógytornászhoz hogy nézze meg. Vagy mindkét helyre, szóval oda, ahol tudnak mutatni gyakorlatokat is, amiket végezni lehet.
Az én fiamnak is ilyen. Mi is voltunk orvosnál, de csak supi cipőt javasoltak (Szamos van a fiamnak).
A doki majdnem kiröhögött, hogy mit akarok én ott a gyerekkel, a kortársaihoz képest szép lába van a gyereknek (kicsit még durvább, mint a képen van). Vegyek neki Szamos szandit-cipőt, és legyen minél többet mezítláb, főleg egyenetlen talajon, meg játékosan is lehet fejleszteni, lábujjhegyezzünk...
Határozottan igen.A lányom bokája is ilyen.Supinált cipőt hord.A 2 éves statuszon javasolta a doki.
Most jó időben odakint mezítláb rohangál a gyepen, hogy javuljon neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!