Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lehet pár kérdésem? Először...

Lehet pár kérdésem? Először beteg a kisfiam.

Figyelt kérdés

20 hónapos fiú,mandulagyulladása van.Eddig még nem volt ilyen "durva" betegség, csak kis nátha, most antibiotikumot kap.

Enni nem igazán szeretne...ilyenkor,betegség esetén, nem baj, ha "össze-vissza" eszik, amit megkíván?Azért megkínálom reggelivel, ebéddel, vacsival,gyümölccsel, és amúgy nagyon jó evő,de tegnap is csak csipegetett.A kanalas kaját kapásból elutasítja, pedig már magától is tud és szeret enni, inkább bekap néhány ropit,mogyorót,kukoricát.Reggel pl csak egy kis műzlit evett.Ez nem gond?Mivel kínáljam?

A másik, hogy anyum azt mondta, ő ilyenkor 3 napig adta nekünk a lázcsillapítót, napi 3x, hogy ne legyen hirtelen magas láz.Mondta, hogy adjam be nyugodtan akkor is, ha nem lázas.De ma még hőemelkedése sem volt, nem baj, ha nem adok neki lázcsillapítót?

Az antibiotikum mikor kezd el hatni?Eddig 2x kapott,tegnap este,ma reggel, úgy veszem észre, hogy a torka még fáj, mert nem igazán eszik,nyűgös, de lehet ma már nem lesz láza?

Bocsánat a sok kérdésért...

2012. jún. 23. 09:29
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
bocs, a kakira írtam, de a pisi is lehet szúrósabb szagú, persze...bocs a nagy meleg már megzavar......
2012. jún. 23. 10:10
 12/14 anonim ***** válasza:

Igen. lehet büdösebb a pelus.

Ha menne a hasa az antibiotikumtól, még a normaflore is jó. Én két gyógyszer között egy fél ampullát meg szoktam vele itatni. De a joghurt is tökéletes.

2012. jún. 23. 10:12
 13/14 anonim ***** válasza:
38 fok a határ, ha átlépi kell a lázcsillapító, alatt nem, azt neki kell leküzdeni, így tanul az immunrendszere. Esetleg, ha meg akarod előzni a hirtelen magas lázat, tegyél a csuklójára vizes ruhát. Az antibiotikumnál a teljes hatás érdekében végig kell csinálni az egész kúrát, idő kell, míg hat. Én ilyen esetben adtam neki probiotikumot Bonulakt Kid-et az védi a bélflórát, és növeli az ellenálló képességet (gyerekorvos tanácsolta, nem csak az antibiotikum kúra esetére, hanem akkor is ha más lázas betegsége van). A kaja lehet gondot fog még okozni, mert biztos fáj neki a nyelés, meg a közérzet is közre játszhat, esetleg leveskével próbálkozz pl: húsleves, az maga egy életelixír. Annak a levét is ihatja (szintén a gyerekorvosunktól tudom), hagymaleves, köményleves, kis pirított kenyérkockával, csak áztasd el jól. Ahogy gyógyul, úgy jön majd vissza az étvágya, be fog majd mindent pótolni. Mihamarabbi gyógyulást kívánok.
2012. jún. 23. 12:02
 14/14 A kérdező kommentje:

igazán köszönöm a sok hasznos választ!!nagyon rendesek vagytok,hogy ennyit írtatok és segítettetek!

Szép napot mindenkinek:)

2012. jún. 23. 13:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!