Miért mindig fekete szinnel szinez ki mindent a 3 éves gyerekem?
Nálunk is ez volt a menő szín, meg a sötétbarna. Az óvó néni azt mondta, az oviban is mindenki a feketét akarta használni, így végül elpakolták :)
Sztem kinövik egy idő után.
Nem akarok hülyeséget mondani, és ha semmi köze hozzá, illeteve nálatok nincs ilyen, akkor bocsi előre, de:
Az én bátyám rajzolt, színezett kicsinek feketével. Ennek lelki okai voltak, válás, apánk agressziója...
Lehet valami lelki oka van. Esetleg visszahúzódóbb a fiad/lányod, és valami nyomasztja, egy olyan dolog, ami neked "természetes" (élet velejárója), de ő nehezebben dolgozza fel. (az apukájával, ha gondjaitok van, veszekedés, ha oviban bántják, bármi:/)
Ha nem így van bocsi, én erre gondolok. Legalábbis a bátyámból kiindúlva.
Nem kell egy ennyi idős gyereknek ilyen komoly ügy arra, hogy lelki problémái legyenek, ők még nagyon érzékenyek, sérülékenyek.
Szia!
ne haragudj de én is lelki okokra gondolnák ha az én gyermekem színezne nagyon sok mindent feketére mert nagyon sok szakkönyv és orvos is ezen az állásponton van. Az az első lépés hogy megnézed hogy mennyire életvidám, jókedvű, nevetgélő gyermek mert ha az akkor nincsenek lelki okai, de ha visszahúzódó és túúúúúúl csöndes és látod hogy nem stimmel valami akkor viszont lelki okai lesznek és ezt orvosolni kell nem évek múlva hanem most lehet elkezdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!