Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2,5 éves kisfiamat hogyan...

2,5 éves kisfiamat hogyan tudom átszoktatni a tehéntejre?

Figyelt kérdés
Fél éve megpróbálkoztunk addig gyerekitalt ivott, aztán sokat fájt a hasa így leálltunk a tejivásról mivel azt mondták tejcukor érzékeny. Minden tejes dolgot megeszik kivéve ugye a tehéntej nem megy. Lehet rosszul csináltam hogy egyből töményen kapta? Várjak 3 éves koráig vele addig meg a tejitalt igyuk? Akinél ez előfordult hogy oldotta meg? És a 2,8 % tejjel probálkoztunk. Mit csináltam rosszul?
2012. jún. 22. 11:03
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Én tejcukor érzékeny vagyok/voltam (most már nem okoz komolyabb problémát,de a tejet, tejfölt, tejszínt nem bírtam, a többi tejterméktől pl. sajttól, joghurttól nem volt bajom. Ezt csak azért írtam, mert ha tejcukor érzékeny, akkor ugye ezeket sem bírja? Vizsgálták?

A fiam 15 hónapos, mikor betöltötte az 1 évet a milumil tejitalt kezdtem el neki adni, görcsölt a hasa, nem érezte jól magát, abbahagytuk, majd áttértünk a rendes tejre és attól semmi baja nem volt. A tejet úgy adom neki, főleg a 2,8%-ast, hogy hígítom vízzel, és persze felforralom.

2012. jún. 22. 11:08
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ! Mi is a milumilt ittuk, attól nem volt semmi baja. Néha darát kapott akkor hányt de nem biztos hogy attól. De amikor a rendes tejet kapta egész nap csak arra panaszkodott hogy fáj a pocija. És hogy higítod a tejet, milyen arányba?
2012. jún. 22. 11:39
 3/7 A kérdező kommentje:
a joghurtot, túró rudit, pudingot meg az ilyeneket szereti és nem is fájt a hasa, csak a tejnél bukott ki a dolog. Még nem vizsgálták.
2012. jún. 22. 11:41
 4/7 anonim ***** válasza:

1/4-ed víz, 3/4-ed tej, nála ez bevált, de akár eleinte adhatod neki felesben is szerintem.

Lehet, hogy érdemes lenne kivizsgáltatni, mert, ha tényleg tejcukorérzékeny akkor arra van megoldás.

Jó egészséget kívánok nektek.

2012. jún. 22. 11:45
 5/7 anonim ***** válasza:
Az lemaradt, hogy a tejfölös ételeket bírja?
2012. jún. 22. 11:45
 6/7 A kérdező kommentje:
Igen a tejfölöset bírja, csak a tejjel van gond.
2012. jún. 22. 22:39
 7/7 anonim ***** válasza:
Nalam is pont igy van (mindig is igy volt), tejtermekekkel nincs bajom, de a tejtol nagyon rosszul leszek. Probalj meg laktoz-mentes tejet adni neki, vagy szoja italokat (egyebkent miert olyan fontos, hogy tejet igyon?)
2012. jún. 24. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!