Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy szoktassam le róla? Le...

Hogy szoktassam le róla? Le lehet egyáltalán vagy majd elhagyja?

Figyelt kérdés

Kisfiam 20 hónapos, már kb 1 éves kora óta szeret benyúlni a pólómba,cumizás/cicizés közben.1,5 éves volt mikor elvettem tőle a szopizást,nem viselte meg a dolog, de azóta is "turkál" mikor alvás idő jön, vagy pihizni szeretne az ölemben.De néha már nagyon kellemetlen és fájdalmas,és mivel 14 hetes terhes vagyok sokszor fáj, főleg mikor a bimbómat piszkálja.Ilyenkor persze elveszem a kezét, de egyszerűen mintha nem érdekelné a dolog, amint lehet nyúl vissza...tudom, elég furcsa szokás ez, kérlek ne nézzetek rám rossz szemmel,őszintén már gőzöm sincs hogy alakult ez ki.

Mit csináljak,hogy szoktassam le?

2012. jún. 22. 09:27
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Próbálj még a nyúlkálás előtt valamit adni a kezébe, kedvenc maci vagy ilyesmi. Ha kezdene nyúlkálni mondd neki, hogy a maci/kutya/akármi kezét fogja meg, hogy a macika ne aludjon el egyedül, vagy akármilyen háttérsztori lehet.
2012. jún. 22. 09:30
 2/6 anonim ***** válasza:

Barátnőm kisfia már 4 éves, és még mindig...

Ő 2 évig szopizott, de ha bánata van, vag fáradt, beteg stb., azonnal megy cicit simogatni.

Lehet nálatok is az az első lépés, hogy a csavargatásról áttértek a simogatásra. Vagy próbáld meg, hogy a válladat, alkarodat simogassa, ott ugyanolyan finom a bőr, mint a mellen, hátha ez is megynugtatja.

Én 2,5 éves fiam is, esténként mindig simogat egy kicsit, beszélgetünk, odabújik hozzám, és közben nagyon finoman birizgálja a bőrömet.

Engem nem zavar.

2012. jún. 22. 09:33
 3/6 anonim ***** válasza:

akkor a fiad "alvókája" a cicid :)

talán az lenne a jó megoldás, hogy elviszed egy játékboltba s választhat egy plüsst vagy valami puha dögönyöznivalót, hátha átszokik arra :)

2012. jún. 22. 09:47
 4/6 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam is simogat, mikor álmos, v altatom. Nekem az arcomat simogatja, az orromat, szemöldökömet. Talán próbálj meg más simogatni valót a kezébe adni, pl megpróbálni az arcodon valamit. Sztem elég nehéz leszoktatni róla, mert már erre van ráállva. Ha a kisfiam kezébe adok valamit, akkor is simogatja, kapirgálja az arcomat, volt már, h nekem is fájt és nem tudtam elvenni a kezét, mindig visszateszi.
2012. jún. 22. 09:52
 5/6 anonim ***** válasza:
Van egy ötletem az előzőek kiegészítésére. Vegyél fel zártabb, vastagabb anyagú melltartót, amiben nem tud hozzáférni a cicidhez. Így hiába nyúlkál.
2012. jún. 22. 11:26
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat.Gondoltam, hogy nem lesz egy egyszerű menet,de azért nekivágunk...kipróbálom a tippeket, remélem előbb-utóbb leszokik róla.
2012. jún. 22. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!