Nem akar elaludni a kisfiam, mit tegyek?
Nekem is most lesz 15 hónapos és hasonlóan vagyunk. Reggel 8, 1/2 9-től este 10, 1/2 11-ig is fent "kukorékol" a nagy legény. Napközben csak 1x alszik, van, hogy csak félórát, jobb esetben többet.
Nálunk az válik be, hogy estefelé, olyan 9 körülig jól kifárasztjuk (kertben, játszótéren, mamáéknál, stb.), aztán 9-kor vacsora, utána fürdés és altatás. A vacsora
azért ilyen késői, hogy ne éhezzen meg éjjel, a fürdés után pedig könnyebben alszik el és jobban alszik. Az altatás CSAK cicin megy, anélkül reggelig sem aludna el, csak ordítana és forgolódna ide-oda. Szóval úgy működik, hogy melléfekszem és cicin altatom el, aztán pedig meglógok mellőle. Ilyenkor már nem szokta észrevenni. Ha jól értettem, hogy még te is szoptatod, akkor szerintem azt várná, hogy így aludjatok el, összebújva. Persze hosszútávon nem a legjobb megoldás, mert erről is le kell majd szoknia valamikor.
Kislányom 17 hónapos és fél 11 az átlag mikor elalszik, pedig már előtte álmos. Megőrülök én is...
Le van bőven fárasztva, sokszor egész nap a levegőn van. Én mindig azt gondolom, h rossz anya vagyok, hogy nem tudom előbb letenni. Mi is cicin alszunk el, együtt is alszunk, de nem megy.. Ha van ötlet, én is szívesen fogadom:)
Szia,
Nekem 3 éves a lányom, de a következő vált be:
Kiságyat lecsseréltük kb másfél éves korában, rendes, felnőtt méretű heverőre, leesésgátlóval felszerelve persze(fenyőágy, 90*200-as). Esti szertartás után még az ágyában meseolvasás, mondókázás, majd villany lekapcs, max. kisvillany ég, de inkább csak a folyosón, és odabújtam mellé az ágyba (elférünk rajta mindketten). 10 perc, és alszik. Mostmár nagyobb, de még mindig nem akar egyedül elaludni, vagy apja, vagy én odabújok mellé. Volt olyan időszak, hogy átvittük az ágyát a hálószobánkba, így nem kellett melléfeküdni, látott minket, és egyedül elaludt. Egyébként így szokta meg az ágyát, és ezután mertem visszatenni a szobájába nagyágyastul.
Eleget mozog,tehát fáradt.Próbáld meg hamarább fürdetni,és altatni,mert lehet,hogy átesik a holtponton.Vagyis akkor amikor már el tudna aludni akkor fürdetitek,és mire kész addigra feléled,így kell neki 1,5-2 óra,hogy újra álmos legyen.Ha hamarabb fektetitek,lehet könnyebben elalszik.Ezt egyszer egy ilyen problémákkal foglalkozó műsorban hallottam.
Ha eddig is külön altattátok,akkor már tarts ki ez mellet,és ne engedj Neki,le fog szokni a sírásról,mert csak kihasználja,hogy zsarolni tud.Ezt meg a segítség szülő vagyokban láttam.Nekik bevált./lehet sokat nézek TV-t :))/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!