Mikor viszitek az oviba/bölcsibe és mikor hozzátok el a gyerekeket?
Anno engem is meglepett, hogy mindig az én lányom az utolsó. (én 8-16/30-ig dolgoztam) Aztán terhes lettem és 6 órába kezdtem dolgozni így sokkal hamarabb tudtam érte menni.
Sokaknál nagyszülő megy a gyerekért vagy anyuka-apuka váltott műszakban dolgozik. Ha nagyon szomorú a fiad és téged is nagyon zavar akkor esetleg fogadhattok egy nagyszülőt (már ha nincs) aki elmegy a gyerekért. Az én nagymamám régebben csinált ilyet (sajna nem 1 városban lakunk így nekünk nem tudott segíteni)
7-kor visszük be és fél 5-re érünk oda. Csak akkor tud szegénykém előbb hazajönni, ha nagymama tud érte menni.
Hát ez van...
Amúgy itt nem ő az utolsó, de a legtöbb gyereket tényleg elviszik már 3-4-kor, de sajnos ez nálunk lehetetlen. :(
Mikor a lányom bölcsis volt, fél 8 körül vittem be, és a férjem ment érte 3-kor.
Azóta már ovis, én itthon vagyok a tesóval, 8-fél 9 körül érünk be az oviba, és 4 körül megyek érte. Hamarabb nem tudom elhozni, mert a délutáni programok addig tartanak, a szülők 80 %-a akkor jön. Volt már, hogy 5 perccel hamarabb odaértem, akkor persze várni kellett, ha 5 perccel később, akkor már csak 2-3 gyerek volt a csoportban.
7-re viszem a lányom, mert fél 8-tól dolgozom.. kb fél 5-re érek oda leghamarabb,de hetente van legalább két nap amikor fél 6-kor tudjuk elhozni, mert én tulorázok és a férjem akkor ér oda. Reggel sokáig mi voltunk az elsők..aztán hirtelen lett másik két gyerek reggel és most már reggelente egyszerre ér be mindig az a három gyerek.. Délután mindig félek, hogy ő lesz az utolsó,de eddig még, ha jol emlékszem, sohasem volt az.
Hát sajnos ez hosszu idő, de mivel jo alvó ebben van 3 óra alvás, igy talán könnyebb neki is...
Nagyszülők az ország két különdböző szélén, mi Pesten..segitség nincs. Ez van sajnos :(
Fél8 és 8 között szoktunk beérni és 4 előtt nem nagyon tudok értük menni. Kötetlen ugyan a munkaidőm, de sajnos nagyon ritkán tudom elvégezni 8 óra alatt, így sokszor csak 3/4 5-re érek oda értük :(
Ők is szinte mindig az utolsók a saját csoportjukból :(
Viszont az utsó mondatodat nem értem. Ha babát vársz, akkor gondolom hamarosan táppénzre mész, majd gyed-re, tehát nem fogsz dolgozni, ergo korábban érte tudsz menni, nem? Vagy a későbbiekre gondolsz, hogy majd 2 gyerekkel kell ugyanezt végigjátszanod? Az kemény menet lesz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!