Az óvoda tényleg így működik?
1.Szóltak a főállású anyukáknak,hogy mivel közeledik a nyári szünet,kevés a gyerek és szétosztják azt a keveset stb,délben vigye haza a gyerekét
2.Egyébként is ha főállású anya az szülő,akkor csak 4órát lehet oviban a gyerek.
Tehát két dolog érdekelne az ovival kapcsolatban.
"Mutasson az óvónő egy jogszabályt, rendeletet amiben le van írva az, amit kér."
Tessék: “A gyermek - ha e törvény másképp nem rendelkezik - abban az évben, amelyben az ötödik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától napi 4 órát köteles óvodai nevelésben részt venni.” (1993. évi LXXIX. törvény a közoktatásról 24. § (3) bekezdés)
Tehát csak a napi 4 óra a kötelező, a többi plusz.
ebben csak az van leírva, h az a kötelező, az nem, h csak annyit lehet
van egy oldal, oda bárki regisztrálhat és beszélhet óvónőkkel:
Igen így van mert a törvény szerint csak 5 éves kortól kötelező felvenni a gyereket napi 4 órában addig a nem dolgozok gyerekeit nem lenne kötelező fogadniuk.
Nyáron amúgy is csak gyerekmegőrzés van lesz 2 óvónő akiket senki nem fog hátúról rugdalni hogy ugyan már dolgoznak,
be suvasztanak mindenkit 1 terembe aztán öljék egymást kedvükre
közé csak az vigye a kicsit akinek nincs más választása.
Hát ez az. Akinek muszály az vigye, de a gyerek megsínyli lelkileg stb.
Most ez tök úgy jön le, hogy aki dolgozik, az egy sz@ranya, mert a gyereke megsínyli a nyarat.
Hát én szívesen lennék otthon a gyerekkel, de még azt az öt hetet is nehezen oldom meg, amíg egyáltalán nincs a mi ovink, és azért annyira szemét nem vagyok, hogy másik oviba citáljam.
De azért ez gáz. Az én szüleim még dolgoznak, anyósom ugyan nyugdíjas, de a nyugdíját termesztésből egészíti ki, tehát reggeltől estig dolgozik a kertben, a hegyen, a másik háznál az almásban stb.
Férjemmel kivetették a szabiját, tehát maradt neki 3 nap a nyaralásunkon kívül. Szóval gáz.
Nálunk pot akkor írják ki a beadási határidőket, amikor szabin kellene lennem.
Bocs, az offért, csak kicsit kipanaszkodtam magam.
Én jogosnak érzem azt, hogyha anyuka otthon van, bármilyen okból, akkor legyen olyan kedves, és ne csesszen ki más szülőkkel, azzal hogy pluszba terheli az ovónőket. Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!