Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Az óvoda tényleg így működik?

Az óvoda tényleg így működik?

Figyelt kérdés

1.Szóltak a főállású anyukáknak,hogy mivel közeledik a nyári szünet,kevés a gyerek és szétosztják azt a keveset stb,délben vigye haza a gyerekét

2.Egyébként is ha főállású anya az szülő,akkor csak 4órát lehet oviban a gyerek.

Tehát két dolog érdekelne az ovival kapcsolatban.

2012. jún. 13. 13:59
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
A minap volt ezzel kapcsolatban egy kérdés, és szinte mindenhol ahol az anyuka otthon van, megkérik hogy vigye el a gyereket délben!
2012. jún. 13. 14:02
 2/16 anonim ***** válasza:
69%
Ez mindenhol igy müködik!Amugy aki meg otthon van mianek is járatná a gyerekét 4-5 ig?Hogy ne keljen ünyelödni vele vagy mi?Nem értem
2012. jún. 13. 14:07
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

mintha az rémlene, hogy megszüntették ezt a jogszabályt (korábban biztosan így volt, ahogy mondták neked). de egyszerű, önk.-t felhívod és megkérdezed.

ügyeletre nem nagyon szokás vinni a gyerekeket, az biztos, csak ahol nagyon-nagyon muszáj, mert nem a saját óvónőkkel vannak a gyerekek, nincs nevelés, gyakorlatilag egy gyerekmegőrzés az egész és a gyerekeket is megviseli lelkileg.

2012. jún. 13. 14:08
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is így van az oviba! Ha főállású anyuka vagy munkanélküli vagy akár mi akkor haza kell vinnie a gyereket délben! És volt már akinek szoltak hogy ne az utcán trécseljen ha a gyereket nem viszi haza azzal az indokkal hogy ő dolgozik vagy bármi mást csinál!
2012. jún. 13. 14:08
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha főállású anya, akkor azért kapja a pénzt, hogy nevelje a gyereket.

Az óvodai nevelés csak napi 4 órában kötelező, az is csak az iskolakezdést megelőző 1 évben.

Tehát jogosan szóltak.

2012. jún. 13. 14:10
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Igen, általában így van, mert inkább azoknak tartják fent a helyet, akiknek dolgoznak a szüleik, és nem tudják napközben kire bízni a gyermeket, a zsúfoltság elkerülése végett. De nem is értem, hogy aki otthon van, nyárra minek adná be egész napra a gyerekét. Én pont annak örülök, hogy itt a nyár, többet leszünk együtt.
2012. jún. 13. 14:10
 7/16 A kérdező kommentje:
Azért érdekelne,mert a főállású anyaság mellett 4-6órában is lehet dolgozni.Vagy ezt is rosszul tudom.....
2012. jún. 13. 14:19
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Lehet mellette. Ha bemutatod az igazolást a munkahelyedről, hogy te dolgozol, nem is fogják elküldeni a gyereket.
2012. jún. 13. 14:21
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy tudom, hogy csak időkorlátos a munkavégzés. Ezt találtam. "A gyermeknevelési támogatásban részesülő személy kereső tevékenységet napi 4 órát meg nem haladó időtartamban folytathat, vagy időkorlátozás nélkül, ha a munkavégzés otthonában történik."

A véleményem pedig: Ha valaki főállású anya, akkor legalább a nyári szünetben ne vigye az óvodába a gyerekét, még fél napra sem. Értem, hogy a társaság kell a gyereknek, és ősztől tavaszig egész nap az oviban van (bár szerintem nem nagy kérés, hogy ebéd után vigye haza), de a csoportösszevonások alatt semmi keresnivalója nincs.

2012. jún. 13. 14:25
 10/16 anonim ***** válasza:
51%

Mi még ovi előtt állunk, de oviban dolgoztam sokáig.

1. Nyári szünetben tényleg nem vinném a gyereket, ha csak nem égető a dolog.

2. Az óvónők mostanság kicsit túllőnek a célon.

3. Hogyan fogják haza zavarni a gyerekeket az oviból, ha 3 évtől lesz kötelező?

4. Mutasson az óvónő egy jogszabályt, rendeletet amiben le van írva az, amit kér.

2012. jún. 13. 14:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!