Az óvoda tényleg így működik?
1.Szóltak a főállású anyukáknak,hogy mivel közeledik a nyári szünet,kevés a gyerek és szétosztják azt a keveset stb,délben vigye haza a gyerekét
2.Egyébként is ha főállású anya az szülő,akkor csak 4órát lehet oviban a gyerek.
Tehát két dolog érdekelne az ovival kapcsolatban.
mintha az rémlene, hogy megszüntették ezt a jogszabályt (korábban biztosan így volt, ahogy mondták neked). de egyszerű, önk.-t felhívod és megkérdezed.
ügyeletre nem nagyon szokás vinni a gyerekeket, az biztos, csak ahol nagyon-nagyon muszáj, mert nem a saját óvónőkkel vannak a gyerekek, nincs nevelés, gyakorlatilag egy gyerekmegőrzés az egész és a gyerekeket is megviseli lelkileg.
Ha főállású anya, akkor azért kapja a pénzt, hogy nevelje a gyereket.
Az óvodai nevelés csak napi 4 órában kötelező, az is csak az iskolakezdést megelőző 1 évben.
Tehát jogosan szóltak.
Én úgy tudom, hogy csak időkorlátos a munkavégzés. Ezt találtam. "A gyermeknevelési támogatásban részesülő személy kereső tevékenységet napi 4 órát meg nem haladó időtartamban folytathat, vagy időkorlátozás nélkül, ha a munkavégzés otthonában történik."
A véleményem pedig: Ha valaki főállású anya, akkor legalább a nyári szünetben ne vigye az óvodába a gyerekét, még fél napra sem. Értem, hogy a társaság kell a gyereknek, és ősztől tavaszig egész nap az oviban van (bár szerintem nem nagy kérés, hogy ebéd után vigye haza), de a csoportösszevonások alatt semmi keresnivalója nincs.
Mi még ovi előtt állunk, de oviban dolgoztam sokáig.
1. Nyári szünetben tényleg nem vinném a gyereket, ha csak nem égető a dolog.
2. Az óvónők mostanság kicsit túllőnek a célon.
3. Hogyan fogják haza zavarni a gyerekeket az oviból, ha 3 évtől lesz kötelező?
4. Mutasson az óvónő egy jogszabályt, rendeletet amiben le van írva az, amit kér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!