Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi a véleményed? Az óvónő...

Mi a véleményed? Az óvónő "kérésére" ne vigyem az óvodába a gyermeket, mert itthon vagyok gyesen.

Figyelt kérdés
A nyáron egy hónapot zárva tart az óvoda,a másik hónapban csak az viheti a gyermekét,aki dolgozik...Miért?Aki gyermeket nevel,és itthon van a babával,az nem munka,..felhőtlen szórakozás..:)Te mit tudsz erről a témáról?

2012. jún. 8. 11:20
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
38%
Én imádom mindkét gyerekem, de azt hiszem augusztusban mégis viszem a nagyot az összevont csoportba, mert nagyon durva testvérféltékenysége van, amivel nem tudok mit kezdeni. Egész nap képes szekálni és verni a kicsit, és azt hiszem másfél hónap nekem ebből bőven elég lesz. De ha közben javul a helyzet, majd lemondom az augusztust.
2012. jún. 8. 13:00
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is ma volt utoljára. Bár itt is van durva testvérféltékenység, Már dél óta 5-ször összevesztek, de inkább nem viszem. Az hogy reggel 9-től kinnt rohangáljon fél 12-ig, itthon is megtudom oldani. Mondjuk ő utálja az ovit, így átérzem a helyzetét. Örülök, hogy legalább az ő kis lelke nyugodt lesz 2,5 hónapon át.

Nekem nagyon nehéz mert semmi segítségem nincs, évek óta a sarka boltba menni is háromnegyed óra készülődés, de meg nem fordult a fejemben hogy beadjam a "közösbe". Lesz még erre lehetőség, ha dolgozni fogok. Akkor meg fájni fog a szívem, tudom. Ki kell használni ezt a pár évet, mert szerencsés helyzetben az ember visszatud menni munkába és akkor a gyerek háttérbe szorul a mai világban.

2012. jún. 8. 13:11
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Bár soha nem éreztem az ovinál azt, hogy lepasszolom a gyereket...de az aki azért adja be, hogy ne verekedjen a tesóval ott vajon a gyerek nem érzi ezt? Nem kötekedni akarok tényleg és nem ellenzem az ovit egyáltalán (sőt az én gyerekeim még bölcsibe is járnak) Csak logikusan belegondolva, ha én lennék a nagytesó aki féltékeny a kicsire ezért ott bántja ahol tudja (nem gonoszságból, hanem mert nem tudja kezelni az indulatait/érzéseit)azt venném észre, hogy nem lehetek otthon nyáron, mint sokan az oviból, hanem mennem kell. Olyan büntetés szagúnak érezném és még jobban bántanám a kicsit aki persze otthon lehet anyuval.

Nem biztos, hogy így van, de én így éreznék azt hiszem.

2012. jún. 8. 13:17
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

szerintem ez így teljesen rendben van! ez olyan mint a bölcsi, az is a dolgozó szülőknek van, az ovi ügyelet is.

iskolában sem tart majd a tanítás egész évben, és ha otthon leszel nyilván ott sem fogod beadni az ügyeletbe.

azzal is egyetértek, hogy a gyereknevelés nem munka ilyen formában :) nyilván a munkahelyemre nem vihetem be a gyerekemet, de ha otthon vagyok a kistesóval, már miért nem tudnék foglalkozni a naggyal is? :)

2012. jún. 8. 13:20
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

én a 4-essel értek egyet

aki otthon van gyesen, az azért van otthon, mert gyereket nevel, az óvoda meg azért van, hogy a szülő beadhassa a gyereket , amíg dolgozik

de aki nem dolgozik, az minek akarja odapasszolni a nagyobbikat? nyűg? akkor minek vállaltál kettőt?

2012. jún. 8. 13:54
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek az óvónővel: amíg otthon vagy, az oviban meg összevont csoportok vannak, miért nem tartod otthon a gyerekedet?

Ez a véleményem.

Én lányom is jövő héten megy utoljára, eszembe se jutott összevont csoportba vinni, így legközelebb szept-ben megy. Amíg itthon vagyok, és nem dolgozok, addig ez lesz, és én örülök is neki, hogy itthon lesz ő is, nem csak a picitesó!

2012. jún. 8. 13:59
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem arról van szó, hogy a kistesóval való otthonlét ne lenne munka, gondolom ezt te sem gondoltad komolyan...

Itt arról van szó, hogy az óvodák csökkentett üzemmódban működnek, kevesebb emberrel, kevesebb dadussal, így aki meg tudja oldani, azt próbálják lebeszélni arról, hogy vigye a gyerekét. És ki mást lehetne megkérni erre, mint aki nem jár el dolgozni munkahelyre, hanem otthon neveli a kisebbik gyerekét? Ne szőj a mondandó köré olyat, ami nincs, szerintem meg lehet oldani, ha amúgy is otthon vagy a kisebbel, hogy a nagyobb is otthon lesz veled. Ha meg mégsem, akkor ennek ellenére viszed az ügyeletbe.

2012. jún. 8. 14:18
 18/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a véleményeket,de van aki félreértett.1.Nem egy,hanem két hónapot szünetel az ovi,2 teljes hónapot annak,aki nem dolg.2.Én itthon leszek velük,csak kíváncsi voltam,ti mit gondoltok.3.Nekem nem teher itthon lenni velük,nem ezért kérdeztem,csak nem értettem azt a gyerekek közötti megkülönböztetést,hogy akinek dolgozik a szülője,és akinek nem.4.A gyerkőc szeret oviba járni!!!Még csak januártól jár.5.Az ovi nem "csak lepasszolásból" van kitalálva,hanem mert már az ilyen korú gyereknek kortársakra van szüksége,illetve hogy tanulja a társaságba való beilleszkedést,és még sorolhatnám!!!Minden nap történik valami újdonság,amiről beszélgethetünk.

Mindenesetre köszönök minden pozitív és negatív véleményt!

2012. jún. 8. 14:27
 19/21 A kérdező kommentje:
17.hozzászóló!Köszönöm a választ,végre valaki...Máskor nem fogalmazok kétértelműen.:)
2012. jún. 8. 14:35
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem gyerekek közötti megkülönböztetés. Az ovi nyáron meg nem ugyan az, mint év közben. Nem csinálnak külön programokat, nincs ott az összes barát, nem a kedvenc/megszokott óvónő vigyáz a gyerekekre. Mivel kevesen járnak összevonják a csoportokat és 40 gyerekre figyel 2 óvónő. Ilyenkor nem csinálnak papírvirágokból képeket, hanem kint játszanak az udvaron, majd egymás hegyén hátán alszanak bent a 40 fokban már ha nincs légkondi az oviban..de gyanítom nincs).

Nem szabad ezt a dolgot támadásnak felfogni az óvónők részéről. Tudom ilyen e, mert én is azt gondoltam anno, hogy engem szívatnak direkt az oviban csak mert hordom a gyereket miközben otthon vagyok. Szó sincs erről és az én gyerekem is szeret oviba járni, mindig vidáman megy, virágot szedünk az óvónőknek , ölelgeti puszilgatja őket, szeret játszani a barátaival (délután átmenni hozzájuk vagy áthívni őket) Mégis nagyon örül, hogy a nyári szünet 2 hét múlva elkezdődik. Ilyenkor is le lehet menni a játszóra, találkozni barátokkal, átmenni másokhoz áthívni őket :)

nem tudom mekkora a pici nálatok, de nekem első évben 9 hónapos volt amikor a szünet elkezdődött és rá kellett jönnöm, hogy sokkal egyszerűbb, ha a nagy itthon van. Ilyenkor nyugis a reggel (egy kis mesenézéssel) majd játszanak egy kicsit együtt, elmegyünk játszótérre, pihi délben ( a nagy már nem alszik) délután megint játszótér, itthon játszás...pikk-pakk eltelt a nyár :)

2012. jún. 8. 14:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!