Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak két olyan...

Mit csináljak két olyan gyerekkel, akik mindenhol kisangyalok, itthon pedig megőrjítenek minket?

Figyelt kérdés

van egy 2,5 és egy 4,5 évesem. oviban,bölcsiben,nagyiknál,közösségben,mindenki mindenhol el van tőlük ájulva. h milyen okosak,jólneveltek,értelmesek,messze meghaladják a korukat. aztán itthon mint 2 ördög. ordibálnak,verekszenek,veszekszenek. dobálják a kaját,köpködnek. csúnyán beszélnek,ordítva hisztizne,fetrengenek a földön,ha rájuk szólunk az arcunkba nevetnek. minden este és hétvége egy rémálom. a férjem már annyira kivan h ma azt kiabálta h minek is vállalt gyereket. teljesen megértem,mert teljesen kiszipolyoznak minket. 6kor felkelnek-ami nem baj-de onnantól kezdve megy a rabszolgaság. 1 percig sincsenek el,nincs nyugalmunk,2 szót nem tudunk váltani egymással.

eddig külön szobában voltak,de ott sem maradtak meg mert együtt akartak lenni. most együtt vannak,de életveszélyesek.

nem tudom hová forduljunk. lehet h ez a "bosszú" amiért oviban és bölcsiben vannak hétköznap? vagy azért mert jön a kistesójuk? szomorú kimondani de egy ideje csak arra várunk minden nap h este legyen és aludjanak,és rettegünk a hétvégéktől,és le kell adnunk őket pár órára ha szeretnénk valamit csinálni..nagyon szeretjüök őket épp ezért visel meg ez az egész mindket,mert mindig rájuk gondolunk,szeretnénk nekik a legjobbat,de úgy érezzük h visszaélnek a szeretetünkkel. nem vagyunk bírka szülők,de sem a szép szó sem a kiabálás,sem a bünti,semmi sem használ..:((

köszönöm az ötleteket

2012. máj. 26. 10:49
 1/5 A kérdező kommentje:

a házasságunkkal nincs baj,nagyon szeretjük egymást,vita mindig a gyerekek "miatt" van,pontosabban azért mert annyira kimerülünk h egymáshoz sincs türelmünk. félek h szétesik minden. mire este oda jutnánk h egymással foglalkozzunk már 10 óra,és agyilag,fizikailag kész vagyunk.

hétvégén még annyi nyugi sincs amíg alszanak,mert itton nem alszanak délután

2012. máj. 26. 10:53
 2/5 anonim ***** válasza:
Ajánlom a szuperdada (youtube-on: supernanny) sorozatot! Ha nem tudsz angolul, a lényeg akkor is átjön, hidd el! Otthon nincsenek rendesen lefektetve a szabályok! Nincs elég rendszeresség. Nem kritikából, jó szívvel ajánlom! Hetek alatt elérheted, amit akarsz!
2012. máj. 26. 12:28
 3/5 A kérdező kommentje:

próbáltuk a tippeket,büntiszék,egyebek,de kinevetnek. máshol viszont agyon vannak dícsérve,h milyen jól neveltek,ki vannak emelve a bölcsiben és az oviban is. vagyis mégiscsak ragadt rájuk valami,csak éppen itthon nem hajlandóak tartani.

egy rokon azt mondta örüljünk h nem fordítva van és h nekik is kell valahol lazítani.. csak éppen ebben mi tönkremegyünk :(

2012. máj. 26. 12:32
 4/5 anonim ***** válasza:

Az enyémek is ilyenek. 1,5 éves és 4 évesek egy fiú és egy lány. A lány már ovis, a kicsivel itthon vagyok. Külön külön annyira jó gyerekek, hogy még, bármit megcsinálok a kicsitől is míg a nagy oviban van, de amint haza jön a nagy, kezdődik a rémálom.

Én büntetem őket, egyszer majd megtanulják. Mondjuk nálunk a kicsi kemény dió, mert 1,5 évesen még nem tudom székre ültetni, de a nagy már nevelhető ilyen téren. Nem szabad feladni a büntiszéket pár sikertelen próbálkozás után. Ha kellett én egész délután cibáltam vissza, akár százszor is, hogy maradjon ott pár percig, most már ha mondom hogy bünti általában megy magától, vagy azonnal közli, hogy gondolkozom anya és máris csend van. :))

Plusz apával jó alaposan beszéljétek meg, hogy még véletlenül se legyen olyan hogy gyereknevelés terén egymásnak ellent mondatok, mert a gyerek se perc alatt kiszimatolja, hogy nem értetek egyet és máris hülyére vesz benneteket. Hihetetlen kis radarjaik vannak hozzá.

Ha irtózatos balhé van én elkülönítem őket, egyik egyik szobába, másik másikba rájuk csukom az ajtót kisírják magukat és megnyugszanak. Másnak lehet ez gonosz módszernek hangzik, de akinek nincsenek rossz gyerekei nem tudja milyen az ha nincs az embernek egy nyugodt perce.

És ami a legfontosabb maradj Te is végtelenül nyugodt, vagyis csinálj úgy. Ha kinevetnek ne vegyél róla tudomást, ha hisztiznek úgyszintén, ha rosszat csinálnak bünti.

Próbáljatok olyan elfoglaltságot találni ami mindkettőt egyformán érdekli. Nálunk nagy sláger az építőkocka azzal nagyon jól elvannak, én szoktam nekik kint is, itt bent is bunkert építeni 2-3 szék és egy nagy pléd és kész a móka.

És ne mindig azt lásd hogy rosszak. Gyerekek, érdeklődnek sokszor olyant csinálnak amit nem szabad, ami nekünk természetes hogy nem, nekik el kell magyarázni,és nem úgy, hogy a lakás másik feléből kiabálunk feléjük, hogy nem szabad, hagyjátok abba, hanem nyugodtan letérdelni hozzájuk, leereszkedni az ő szintjük és nyugisan elmagyarázni hogy ezt most miért is nem.

De az is nagyon jó, ha nem csak hagyod sodródni a dolgokat, hanem ha bármit csinálsz otthon ők is kapjanak feladatot. Én ha takarítok mindkettő jön lelkesen port törölni. Persze nem nagy segítségek, de értékelni kell az igyekezetet. Kapnak mindketten egy tiszta száraz rongyot és törölgethetnek. Főzésnél ugyanez, a nagynak kiadagolom, hogy mennyit kell az ételbe rakni, ő beleönti, a kicsit hagyom maszatolni, pár szem krumpli egy kanál liszt és had keverje. Utána megmosdatom, de addig sem ugrál a nyakam között. Ha hétvégén valamit csináltok udvaron vagy bent, ugyanígy. Mindenkinek legyen valami feladata, akár fel is írhatjátok és lehet kapni jutalmat, ha ügyesek. Irányítani kell őket!

Kitartás és sok sikert!

2012. máj. 29. 11:04
 5/5 anonim ***** válasza:
Akkor valamit nagyon nem jól adsz át, ha "kinevetnek" ilyenkor! Vagy a tónussal, hanghordozással, mondanivalóval, vagy az ott töltött idővel, de valamivel gond van! Következetesen mennek most is a büntihelyre? Meséld el, hogyan fegyelmezel, hátha lesz valami ötletünk még. Olyan nincs, hogy két gyerekre rámegy a szülők idegrendszere! Ott tenni kell valamit! Dugjuk össze a fejünket! mesélj még!
2012. máj. 29. 11:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!