Hogy lett szobatiszta a gyereked? Magától szólt vagy elkezdeted "szoktatni"?
Negyedik csemetém most lett szobatiszta, júliusban lesz 3 éves. Egyiküket sem erőltettem. Megmutattam nekik a WC szűkítőt, bilit, tisztábatevéskor időnként szóba került, hova kéne, de ennyi.
Mivel a legkisebbére emlékszem részletesen, azt írom le.
Kb. 2 hete a kádban szólt, hogy jön a kaki. Kikaptam, ráült a bilire, belekakilt. Másnap levette a pelust (bugyipelus), és belepisilt a fűbe, ezt aznap többször is, de azért a pelenkába is jutott. Következő nap esett az eső. Pelus le, 3x rápisilt a szőnyegre. Mondtam neki, hogy nem szabad, a bilibe pisiljen. Másnap már nem engedte feladni a pelenkát, és hol a fűbe, hol a bilibe pisilt. Általában nem is szól, levetkőzik, intézi magának. Csak azt látom, hogy megint meztelen a feneke. Ha elmegyünk itthonról, akkor viszont szól, ha pisilnie kell.
Éjszakára még ráadom, mert csak minden második nap száraz reggelre a pelus.
Lényegében 3-4 nap alatt lett szobatiszta, holott előtte egyáltalán nem érdekelte.
2 éves pár napos volt. Addig is tudta, hogy nekünk nem pelusunk van stb. Elég okos volt hozzá :) Csak aztán egy nap kijelentette, hogy ő már nem baba, nem kell pelus.
Baleset is talán egy-két alkalommal volt, mikor a lökött apja ráijesztett. :)
Éjjelre sem kapott pelust, kb 2 hétig felébredt, hogy pisilni kell, azóta végigalussza az éjszakát. 2,5 éves korától wc-re megy, nem kell bili, "az a kicsiknek való" jelmondattal. :)
Látom akinek nem nagyon megy a szobatisztaság lehúzza azt, akinek nem volt ilyen gondja. S persze ezért minden nap hálát adok. De ettől függetlenül a válaszom hasznosnak minősül, hiszen a kérdésre válaszoltam.
Tehát az irigység mutatkozik meg a százalékomon, ami nagyon jellemző az anyukákra :( Sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!