Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Gyermek pulmonológián mi...

Gyermek pulmonológián mi történik?

Figyelt kérdés
A fiam december óta folyamatosan köhög. De csak igazából éjjel. A doki adott egy beutalót a pulmonológiára, és 2 hónap múlvára van időpont. Röhej! Már gondolkodom, hogy elviszem egy magánrendelőbe, de a férjem szerint eleve felesleges, mert nincs semmi baja, csak náthás. Szerintem meg allergia. Egyáltalán 2 évesnek csinálnak allergiavizsgálatot? És azt a pulmonológián?
2012. jún. 5. 12:55
 1/8 anonim ***** válasza:

Mi holnap megyünk 3 éves fiammal :)

1 hónapja kaptunk időpontot.

Majd megírom, hogy zajlott!

2012. jún. 5. 13:01
 2/8 anonim ***** válasza:
igen, én is az hittem nátha. 9 hósan száguldozva vittük kórházba fulladással. Infuzió, légzésfigyelő, oxigénpalack. Gyógyszerek. 9 nap kórházban. Soha nem felejtem el, mikor a kocsiban a karomban volt. És nézett bágyadtan! Levegőért kapkodott és én nem tudtam segíteni. Asztma volt. Azóta gyógyszert szed.
2012. jún. 5. 13:06
 3/8 anonim ***** válasza:
2. vagyok. Vérvétel, allergia teszt.
2012. jún. 5. 13:07
 4/8 anonim ***** válasza:

Igaz, nem köhögés miatt, hanem tejallergia gyanú miatt, de mi a pulmonológián voltunk (Heim P. kh.).

Megszurkálták a kezét az esetleges allergén kajákkal (ti esetetekben nem ételt fognak nézni, hanem más allergén dolgokat: fűket-fákat-polleneket).

Ez kb 15 percig van rajta, ha allergiás, akkor piros lesz a pici beszúrás. Ez nem fáj egyébként. Ott kell ülni és a karokat nem mozgatni.

Sok esetben továbbküldik a gyereket vérvételre, ennek nálunk 1 hónap volt, mire megjött az eredmény.

2012. jún. 5. 13:10
 5/8 anonim ***** válasza:
Az én fiamnál 4 évesen diagnosztizálták az asztmát. 3 éves múlt, mikor a kiscsoportot elkezdte és köhögött. Az egész év úgy ment el,hogy többet volt köhögéssel,betegséggel otthon,mint oviban. Ez egy évig ment, mire a gyerekorvos elküldte pulmóra(már 4 évesen) Ott a dr nő megvizsgálta, kikérdezett mindenről,tünetekről.Volt vérvétel a gyereknek, abból allergia vizsgálat is volt. Felírt befújó spray-t és azt használjuk. Hát így zajlott a pulmós vizsgálat.
2012. jún. 5. 14:25
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszi!

És az asztmának mik a tünetei? A férjem szerint nem az, mert nem fullad a gyerek. De most megint rosszabb, már 1 hete nem alszunk, pedig én nem látom náthásnak, csak fekve köhög.

2012. jún. 5. 15:00
 7/8 anonim ***** válasza:
az asztmás roham nálunk náthával kezdődött, aztán köhögés, majd fulladás.
2012. jún. 5. 16:31
 8/8 anonim ***** válasza:

Mi jovo het hetfon megyunk, igaz aprilis ota vartunk az idopontra. Nalunk is gyakori a kohoges, felsoleguti panaszok, de mivel nagyon durva ekcema is tarsul hozza, igy szinte tuti, hogy allergia es valoszinuleg valamilyen eteltol. Egyebkent mikor kohog a fiad? Egesz nap, vagy csak este lefekveskor es hajnalban felkeles kornyeken, vagy kimondottan ejszaka? Fekve azert is kohoghet gyakrabban, mert az orr valadek hatra csuszik a garatba es az zavarja ot es altalaban 2 eves korban meg nem tudjak, hogy az ilyenfajta, hatracsuszott "trutyit" (bocs) kis is lehet kopni. Ha csak kohog, akkor meg nem is biztos, hogy nathas, lehet, hogy az allergia miatt van. 2 evesnek csinalnak allergiavizsgalatot. Lanyom 2,5 eves es csinaltak mar nekik vervizsgalatot etelallergiara, de sajnos semmi nem jott ki belole, minden ertek nulla lett. Jovo heten allitolag bortesztet csinalnak neki. Ezeket a teszteket csinalhatjak a pulmonologian, vagy gasztron, vagy allergologian. A Bethesdaban pl az allergologiai ambulancia a pulmonologian van.

Jobbulast nektek!

2012. jún. 5. 23:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!