Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mivel helyettesítsem a rituáli...

Mivel helyettesítsem a rituális étket?

Figyelt kérdés

Kislányunk nemrég múlt 2 éves, és minden reggel és este anyatejkiegészítő tápszert (is) eszik. Szereti is a cumisüvegből megenni, számára ez már szinte megszokássá vált. Várja is az említett időpontokban az üveget. Mivel helyettesíthetném, pótolhatnám ezt a "rituális" evést?, vagy továbbra is hagyjuk ezt a szokást?

Ebben a témában várom a javaslatokat!

Előre is köszönettel!

2009. júl. 1. 11:07
 1/8 anonim ***** válasza:
Hat ha zsebed birja nyugodtan adhatod,az en kislanyom is igy van megkerdeztuk a gyerekdokit s azt mondta ha a zsebunk birja barmeddig ihatja,mert taplalo es tele van vitaminnal,csak arra vigyazz,hogy elotte egyen rendes kajat is.Hanem atterhetsz helyette tejre,esetleg keves szolocukrot szoktam bele tenni vagy reggel keves kakaot igaz mar 3 eves de par honapja tertunk at a tejre azelott a bananos Milumil ment
2009. júl. 1. 11:26
 2/8 anonim ***** válasza:
84%

Igazából ha ilyen tejcsifélét eszik nem baj. Csak talán a cumisüveget kéne elhagyni. Játszatok olyat hogy a babája már pohárból iszik, milyen nagy, neki is legyen, vegyetek egy neki tetsző kis bögrét és abból igyon ő. Vezesd rá hogy pohárból jobb lenne. A cumisüveg nehéz ügy lesz, de lehet nem lesz vele gond. Ki így ki úgy csinálja. Mondjuk az én lányom hamar leszokott róla, hát olyan majdnem másfél évesen. voltunk egy rokoni összejövetelen és látta hogy mindenki pohárból iszik és tetszett neki és az volt az igazi áttörés szerintem. Bár itattam én 8 hónaposan is pohárból, ügyesen iszogatott is, de aztán leszokott róla, így vártam az alkalmat, de a sors meghozta. De amúgy soha nem volt a lányom ilyen a szájában cumisüveggel lógó fajta, mert akkor kedvenc tárgyá válik és nagyon nehéz tőlük elvenni általában.

Úgyhogy kitartást kívánok hozzá!

De próbálhatod úgy hogy ha pl ismerősi körben van kisbaba akkor adja neki mert ő már nagy, vagy tegyétek el a kistesónak majd szépen kimosva, fertőtlenítve, hátha használ. Vagy valaki egyszerűen eltette és kész. De először szelíd módszerekkel próbáld.

Aztán szépen lassan már adhatsz neki tejet is. Rendeset. Mivel ilyen sokáig tápszert kapott, először forrald fel neki. Aztán ha nincs gond, szépen lassan megpróbálhatod először kevéssel nem forralva is.

Az én lányom két éves és nem forralom neki a tejet, boltit. Persze a házit igen. Egy éves plussz egy két hónapos koráig Beba Ha-t kapott, majd forralt tejet, először kicsit, majd bírta és így tovább. De nem baj ha te elővigyázatosabb voltal, vagy, de elkezdheted neki nyugodtan a tejet. Akár a tápszer mellett, helyett is. Így változatosabb ízeket tudsz neki teremteni és lehet segít majd a pohár, cumisüveg problémájában is.

Napi 500ml tejet jó ha iszik egy kisgyerek, de azt olvastam vhol hogy többet ne. Inkább mást kell neki adni. Tudod jóból is megárt a sok. De amúgy próbálkozz péksütivel, kakaós csiga nálunk a kedvenc most, és akkor nem a tejcsivel köti össze majd annyira azt az időpontot.

Most jobb nem jut eszembe!

Remélem azért veszed valami hasznát!

De a legfontosabb hogy te ismered a gyermekedet, te próbálkozz a saját gondolatod szerint tenni és látod mire hogy reagál mivel érsz el nála eredményt, hatást. Kitartás és sok türelem!

2009. júl. 1. 11:33
 3/8 anonim ***** válasza:
Elso vagyok ami meg fontos ogy a gyereknek zsiros(2,8;3,5 ost) tejet kell adni,mert az agynak es az idegrendszernek a fejlodeshez szuksege van ra es vannak vitaminok is amik zsirban oldodnak.(en eleinte mindig 1,8ast vetten abbol az elgondolasbol hogy nehogy hasmenest okozzon de nem azt kell nekik adni)
2009. júl. 1. 11:49
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Volt nagyon hasznos is, és volt félig-meddig.

A poharas dologra annyit reagálnék, hogy a lányunk már iszik pohárból, sőt kifejezetten kedveli is és napközben többnyire ebből is iszik, de mint írtam a "ritualítás" neki itt a fontos.

Mint írtam a kérdésben nem csak tápszert eszik ilyenkor se. A tápszer előtte bevacsorázik, utána bereggelizik másféle ennivalókból.

2009. júl. 1. 11:58
 5/8 anonim ***** válasza:
Szerintem még hagyhatod, azt mondta a gyerek orvos is, hogy nagyon jó az ha 3 éves koráig eheti a tápszert. Ha meg szertnéd idővel felezheted, hogy fele tej fele tápszer, aztán azt is megszokja. A cumisüveget szerintem 3 éves koráig hagyhatod, addigra meg már zserintem elég okos lesz, hogy saját magától letegye. Bár az enyém soha nem látott cumisüveget, ő csőrős pohárból issza a tápszert, sajna ebben nekem nincs tapasztalatom, csak más anyukáktól tudom:)
2009. júl. 1. 12:23
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Az én kislányom is két éves, és reggel neki is van ilyen rituális evése. Ő már tejet kap, de cumisüvegből. Sőt úgy issza meg, mint kiskorában, hogy az ölemben ül és én fogom neki a cumisüveget. Egyébként mindenben nagyon ügyes,pohárból iszik, önállóan eszik, már nappalra szobatiszta is, folyékonyan beszél, tehát nincs elmaradva, csak ez a rituálé valahogy megmaradt. Szerintem ezzel nincs semmi baj, majd ha ő szeretné megváltoztatni, elhagyni, észre fogom venni.
2009. júl. 1. 13:25
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm hasznosak voltak többnyire a válaszok.

Az utolsó hozzászólás (ma 13:25) tetszett a legjobban, szinte a mi csemeténket láttam magam előtt, bár nálunk ő maga fekszik az anya-apa ágyikójába és ott issza/eszi a tápszert.

Attól tényleg nem félek, hogy nem tenné le a cumisüveget, mert napközben ő kéri a poharat. Mondja, hogy: Koci és akkor természetesen koccantani kell vele :DDD

2009. júl. 1. 14:57
 8/8 anonim ***** válasza:

Mi egy évesek vagyunk és azt mondta agyerek orvos nyugodtan adhatok már neki tejet,tejféléket.annak idején mi is ,sőt már az én időmben 28éve 7-8hónaposan kaptuk a tejet,óvatosan kell kezelni és jó minőségűt venni esetleg igazit felforralva.Ettől függetlenül az én fiam is kap tápszert mind a kettőt szereti .Én inkább attól félnék,hogy nem fogja elfogadni a tejet mert másabb az íze az enyém is csak nézett egy darabig de aztán elfogadta de egy nagyon gyerek sztem másabb már.Pont a megszokás miatt,olyan mintha sokáig húzza az ember a hozzátáplálást és a végén majd nem akar enni rendesen csak inni...sztem az sem jó.De végül is mindenki maga döntse el.

Persze most sokan azt fogják mondani egy évesnek minek tej,hát megoszlanak a vélemények is erről.Körbejártam én is a témát mielőtt adtam neki és sztem ha normálisan kezeli az embere a dolgot nem lesz belőle baj.

2009. júl. 2. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!