Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha nem érdeklődik a bili...

Ha nem érdeklődik a bili iránt hagyjam még, vagy próbáljam ráültetni?

Figyelt kérdés
Kislányom kettő múlt januárban. Azt hallottam hogy tegyük a bilit elérhető helyre és hagyjuk, hogy játsszon vele, majd magától rá fog ülni. Kapott egy rózsaszín zenélő bilit (nem a zene miatt, hanem mert az kényelmesnek látszik)meg pisilős babát is. Öt percig játszott vele, azóta is ott van, eszébe sem jutna ráülni. Nem akarom erőltetni, mert nagyon önfejű, félek hogy megutálná. Várjak még vagy van valami tippetek?
2012. máj. 31. 21:52
 1/6 nittababy ***** válasza:
Én a te helyedben nem erőltetném de néha azért megkérdezném vagy megpróbálnám hátha!!vagy valami játékot adni neki ami nagyon leköti és akkor megpróbálni hátha sikerrel jársz!!!
2012. máj. 31. 21:57
 2/6 anonim ***** válasza:
59%

Én tennék egy próbát.

Kislányom márciusban volt 2 éves, ugyanúgy nem érdekelte a bili téma mint a Tiédet. Kb 1 hónapja úgy gondoltam, hogy leveszem róla a pelenkát, kipróbáljuk. Egymás után 2x bepisilt, elcsodálkozott rajta, majd a következő pisit már a bilibe intézte.

Azóta sincs pelus, és bepisilés sem. Szépen intézi maga a pisit és kakit, csak alváshoz kell már a pelus. Ha elmegyünk rövidebb helyre akkor is bugyiban van, ha autózunk, csak akkor adok rá pelenkát, mert hirtelen tör rá a pisilhetnék, de már nem akarja használni.

Ha vártam volna, míg szól, hogy pisilnie kell, még most is pelusos lenne.

2012. máj. 31. 22:01
 3/6 anonim ***** válasza:

Még annyit.

Nálunk is elől volt a bili már hónapok óta, de egyáltalán nem foglalkozott vele. Egyszer kétszer elmondtam, hogy mire való, de nem erőltettem soha a bilizést.

Fürdés előtt néha ráült, de azzal is csak löködte magát a fürdőszobában mintha motor lenne, így nem hagytam játszani.

2012. máj. 31. 22:03
 4/6 anonim ***** válasza:
Ne erőltesd mert annál nehezebben szokik rá a bilire.
2012. jún. 1. 07:05
 5/6 anonim ***** válasza:

Az én fiam sikitófrászt kapott a bilitől, esélyem nem volt "ráültetni". Be is voltam tojva, hogy megy így oviba. Végül vettem egy szűkítőt, de az se érdekelte, nem akart rámászni még felöltözve se.

Pár hónappal a 3. szülinap előtt már elég meleg volt, hogy tegyek egy kisgatyás próbát. Levettem a pelust, feladtam a gatyát. Olyan lazán pisilte össze magát, hogy nem igaz. Egyáltalán nem érdekelte a dolog, aztán mikor a kanapén ült a saját pisijében és akkor se tűnt fel neki semmi, akkor feladtam. Csak vártam. Azt mondták várjak, majd eljön az ideje.

És egy hónappal később egyik pillanatról a másikra szobatiszta lett! Egy erkélyes pancsizás után közölte, hogy nem kell pelus, gatyót kér. Azt adtam, a játszótéren vagy 5x bepisilt. Másnap viszont már szólt, hogy pisilni kell és ment a wc-re. És simán felült a lépcsős szűkítőre). 1 hét múlva mentünk Balatonra, nagyon féltem hogy fogjuk megoldani, de semmi baleset nem történt!! Simán a kocsiban is pelusmentesen utazott...

Szóval türelem! Ne erőltess semmit, tényleg megérnek rá maguktól.

2012. jún. 1. 16:12
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek.
2012. jún. 1. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!