Ha nem érdeklődik a bili iránt hagyjam még, vagy próbáljam ráültetni?
Én tennék egy próbát.
Kislányom márciusban volt 2 éves, ugyanúgy nem érdekelte a bili téma mint a Tiédet. Kb 1 hónapja úgy gondoltam, hogy leveszem róla a pelenkát, kipróbáljuk. Egymás után 2x bepisilt, elcsodálkozott rajta, majd a következő pisit már a bilibe intézte.
Azóta sincs pelus, és bepisilés sem. Szépen intézi maga a pisit és kakit, csak alváshoz kell már a pelus. Ha elmegyünk rövidebb helyre akkor is bugyiban van, ha autózunk, csak akkor adok rá pelenkát, mert hirtelen tör rá a pisilhetnék, de már nem akarja használni.
Ha vártam volna, míg szól, hogy pisilnie kell, még most is pelusos lenne.
Még annyit.
Nálunk is elől volt a bili már hónapok óta, de egyáltalán nem foglalkozott vele. Egyszer kétszer elmondtam, hogy mire való, de nem erőltettem soha a bilizést.
Fürdés előtt néha ráült, de azzal is csak löködte magát a fürdőszobában mintha motor lenne, így nem hagytam játszani.
Az én fiam sikitófrászt kapott a bilitől, esélyem nem volt "ráültetni". Be is voltam tojva, hogy megy így oviba. Végül vettem egy szűkítőt, de az se érdekelte, nem akart rámászni még felöltözve se.
Pár hónappal a 3. szülinap előtt már elég meleg volt, hogy tegyek egy kisgatyás próbát. Levettem a pelust, feladtam a gatyát. Olyan lazán pisilte össze magát, hogy nem igaz. Egyáltalán nem érdekelte a dolog, aztán mikor a kanapén ült a saját pisijében és akkor se tűnt fel neki semmi, akkor feladtam. Csak vártam. Azt mondták várjak, majd eljön az ideje.
És egy hónappal később egyik pillanatról a másikra szobatiszta lett! Egy erkélyes pancsizás után közölte, hogy nem kell pelus, gatyót kér. Azt adtam, a játszótéren vagy 5x bepisilt. Másnap viszont már szólt, hogy pisilni kell és ment a wc-re. És simán felült a lépcsős szűkítőre). 1 hét múlva mentünk Balatonra, nagyon féltem hogy fogjuk megoldani, de semmi baleset nem történt!! Simán a kocsiban is pelusmentesen utazott...
Szóval türelem! Ne erőltess semmit, tényleg megérnek rá maguktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!