Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akinek van fül lázmérője...

Akinek van fül lázmérője bevált? Tapasztalatokra lennék kíváncsi.

Figyelt kérdés
2 évesek múltak ikreim.Hálistennek mostanába nem volt szükség lázmérésre,de mikor legutóbb betegek voltak katasztrófa volt a lázmérés nem akarják már hagyni popsiba,amit meg is értek.Nemrég voltunk kórházba velük allergia miatt,és ott fül lázmérő volt.Pitty,pity,és ennyi.Gondoltam kéne venni nekünk is,de nem tudom mennyire megbízható az érték amit mutat.Elég drga ahogy utána néztem.Érdemes megvenni,vagy inkább próbáljam nekik már hónaljban mérni,ha szükség lesz rá?

#hőmérő #lázmérő #fül hőmérő
2012. máj. 31. 10:29
 1/6 anonim ***** válasza:

Nekünk van és nem is a legolcsóbbat vettük meg, de nálam ez arra jó, hogy megállapítsam a láz tényét. Pontos értéket soha nem ad, ha pontosan akarom tudni, hogy hány fokos a láz akkor popsiban/hónaljban mérek. Egyszer majdnem 40 fokos láza volt a lányomnak nem is ficánkolt amikor mértük mégis 38.3-at mutatott, de úgy tüzelt, hogy nem hittem neki így megmértem fenékben, hát majdnem hanyatt estem.

Szóval arra jó, hogy ha lázas akkor magasabb értéket mutat, de másra nem...persze lehet a miénk nem a legszuperebb.

Ilyenünk van:

[link]

2012. máj. 31. 10:36
 2/6 anonim ***** válasza:

Nekünk nincsen füles lázmérőnk, nagyon lebeszéltek róla, állítólag több tizedet tévedhet:(.

Én a másfél évesemnek hónaljban mérem, úgy, hogy az ölembe veszem, mesét nézünk, olvasunk és közben megmérem a lázát. Gyors digitálisunk van.

2012. máj. 31. 10:38
 3/6 anonim ***** válasza:
Vásárlás előtt én utánanézegettem és utánakérdeztem a fülhőmérőnek. Egy doki nekem azt mondta, hogy ő nem igazán ajánlja, mert bizonyos (nem tudom már hány fokos) szögben kell tartani ahhoz, hogy pontos értéket mutasson. A dokik sem mindig tudják pontosan megmérni normálisan, ezért ajánlják azt a szülőknek, hogy ha pontos eredményt akarnak, akkor popsiban mérjék a lázat. Én végül nem vettem meg, nekem nem megbízható. És amikor láz van, akkor nem mindegy hogy bénázok, vagy megmérem, és akkor tudom mihez tartsam magam, csak hűteni kell a gyereket, vagy milyen és mennyi lázcsillapító kell.
2012. máj. 31. 10:41
 4/6 anonim ***** válasza:
3.vagyok. Az én lányom 2,5 éves, ő sem hagyja popsiban mérni már nagyon régóta. Én hónaljban mérem neki digitálissal. Ölembe ültetem, beteszem a hónalja alá a lázmérőt, megölelem kvázi "rászorítom" a karját a lázmérőre. Így nem esik ki, nem mozdul el, és 1 perc alatt megvan az eredmény.
2012. máj. 31. 10:44
 5/6 anonim ***** válasza:
Én a Graco márkájút vettem meg, mert igazából bíztam benne, hogy nekem is csak egy "pitty" lesz és megméri a gyerekek lázát. Le is ülnek szépen a csajok, a használati útmutató szerint megmérem a lázukat, közelítőleges értéket ad. Olyan sosem volt, hogy tényleg lázasak voltak és nem mért lázat a gép, viszont olyan nagyon sokszor van, hogy kétszer mérem gyorsan egymás után, hogy még egyszer ellenőrizzem, és több tized az eltérés a fél perccel korábbi méréshez képest. Nem bántam meg, hogy megvettem, de azért nem hagyatkozom csak erre, ha valóban lázat mér a gép, akkor előveszem a hónaljban használhatót is.
2012. máj. 31. 10:57
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Hát nekem ennyi válasz elég is volt ahhoz,hogy eldöntsem,nem veszünk ilyen lázmérőt,marad a sima digitális,majd hónaljban próbálom nekik mérni ha szükség lesz rá.
2012. máj. 31. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!