Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kertes házban élők? Ti hányszo...

Kertes házban élők? Ti hányszor és mikor viszitek ki 1-1.5 éves körüli gyereketeket játszani az udvarra? Mit szoktatok játszani kint?

Figyelt kérdés
2009. jún. 30. 07:26
 1/5 anonim ***** válasza:
Mi a kellemes jóidöben szinte egész nap kinnt vagyunk. Homokozás, ugrálóvár, pancsoló, meg persze a nagy kert. Vannak kinti játékok ( kisautók, kismotor, taxi, dömper, locsoló ) Leterítek egy nagy pokrócot viszek ki építójátékot ( kocka, tüsi, dominó ), labdákat.
2009. jún. 30. 07:55
 2/5 anonim ***** válasza:
Mi is reggeltől estig kint vagyunk, 1,5 éves lesz a lányom. Szerencsés vagyok, mert az udvarunk egyik része teljesen árnyékos, egy 17 m-es fa alatt van a homokozó, egy hatalmas diófa alatt a hinta, 11 után ott játszunk. Max. délben beviszem, ebédelünk, lefektetem aludni, általában 3-kor kel, így a legveszélyesebb órákat bent tölti. Imád aszfaltkrétázni, minden a firkáival van tele, persze én is rajzolok neki. A homokozóban építünk várat, lapátolunk, formákat készítünk. Szeret labdázni, nagyon ügyesen rúgja, de 10 percnél tovább nem köti le. Van műanyag talicskája, abba gyűjti a kavicsokat, ki-be pakolássza. Ha nagyon meleg van teszek ki a napra vizet egy vödörbe, hogy ne legyen hideg, aztán délután, ha felkel kedvére nyúlkálhat bele, nem baj, ha vizes lesz:-). Medencézni is szoktunk ha jó az idő, van egy kis pancsolója, imád benne lenni. A hintából alig tudom kiszedni, egy órát is képes benne ülni és énekelni a "hintapajinta"-t, csak úgye ott nem tudom otthagyni és nem haladok a dolgommal. Van egy cicánk, imádja simogatni, sokat játszik vele és a buborékfújást is lelkesen nézni, próbálja elkapni őket:-), de van úgy, hogy csak tologatja a babáját a játék babakocsiban. Nagyrészt / kb. 60% / egyedül játszik, elég elkezdenem vele a játékot és folytatja, amit ő is tud, de sokszor egy bogár is érdekesebb, mint én, így sokmindent meg tudok mellette csinálni, persze, ha porszívózok vagy teszem fel az ételt, akkor beviszem magammal arra a kis időre.
2009. jún. 30. 13:42
 3/5 anonim ***** válasza:
Nálunk attól függ, hogy mennyit vagyunk kint, hogy hova köt a házimunka. Mert ugye a kertes ház mellett az is van bőven :-). Délelőttönként inkább bent vagyunk, mert főzök, mosok, mosogatok, takarítok, etetek, stb. Kora délután alszik, így inkább késő délután vagyunk kint a kertben. Persze munkafüggő, mert ha kerti munkát tervezek délelőttre, akkor hamarabb kijutunk. A kisfiam egy igazi rosszcsont, így egyedül kis időre sem merem a kertben hagyni. Kergeti a macskákat (húzza a farkukat), megeszi a zöld gyümölcsöt, felmászik a kerti asztal tetejére és ott vigéckedik, szóval a kerti munka sem egyszerű mellette. De "segít" is sokat :-), "virágot, fát locsol", lehullott gyümölcsöt gyűjtöget tálba, stb. Igazság szerint szeretnék vele sokkal többet kint lenni, de sajnos a főzés, mosogatás, stb. mellett nem tudom megoldani, hogy kiengedjem egyedül. 14,5 hónapos a nagy legény.
2009. jún. 30. 23:15
 4/5 anonim ***** válasza:
Bocs az off-ért! És ti hogy oldjátok meg a kerti munkát mellette? Hagyja a kislányotok/kisfiatok, hogy kertészkedjetek? Nem kell utána folyton rohangálni? Eljátszik magának?
2009. jún. 30. 23:17
 5/5 anonim ***** válasza:

mi délelott kimegyunk egy keveset, aztán fozunk, majd uzsi után, kb 5 kor megyunk ki, 7-fél 8 ig.

az udvaron elég jol feltalálja magát. nem vagyok nagy kertész, de ha hátra kell menni zoldséget szedni mondjuk, akkor ált. jon velem a gyerkoc, hozza a kis kannáját és vagy foldet gyujt, vagy ontoz a slaggal, eljátszik mellettem. Nagyobb dolgokat gyerek mellett, segítség nélkul nem. De ultettunk már ugy palántát, hogy a muanyag homokozot hátravittuk magunkhoz a játékokkal:)

2009. júl. 6. 00:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!