Miért üti saját magát a lányom?
Másfél éves. És két hete kedzte,hogy csapkodja a fejét, nem tudom miért csinálhatja. Itthon nem lát ilyet!!
Mindig mondom neki,hogy nem verekszünk, magunkat sem bántjuk,mert ez nem szép dolog!!
Lehet amiatt,hogy van egy vele egyidős kislány, és elleste tőle. Bár a kislány másokat szokott bántani, anyukáját, mamát,vagy más gyerekeket.
Az én kisfiam is ugyan ezt csinálja,nála is 2 hete kezdődött,17 hónapos.
Állítólag ez egy ilyen korszak,majd abba fogják hagyni,de nem szabad engedni,hogy üsse magát!
Enyém is akart ilyet csinálni, de mindig mondtam neki hogy simogassa magát, így már nem volt érdekes.
Nem mondtam nemet neki csak hogy simogasson.
A lányom 17 hónapos lesz, olyan 15 hós korától fogva már csinálja ezt.Van, hogy olyankor, amikor tudom, hogy dühös valamiért (pl nem kapott meg valamit, vagy meg lett szidva mert rosszat csinált), van, hogy olyankor üti a fejét, amikor előtte épp mókáztunk és tudom, hogy jó kedve van.Nem mindig tudok következtetést leszűrni belőle, de mindig mondom neki, hogy ne üsse a fejecskéjét, mert fájni fog és buta lesz.Általában abbahagyja, fél percnél még sosem tartott tovább.
Ha ez tényleg a dackorszak egyik jele, akkor boldog leszek, ha ennyivel megússzuk a hisztiket, de van egy olyan érzésem, hogy a "földhöz vágom magam" történet sem fog elmaradni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!