Miket mond és mennyit beszél 22 hós gyermeketek? Aggódjak vagy ráérek még?
Kisfiam ennyi idősen használt egy rakat állat- és mindenféle hangot és emellett kb. 10-15 szót. A mamákat például aszerint különböztette meg, amivel jöttek. (Volt a brüm-brüm mama, aki autóval járt és a másik mama vonattal, brekegett, ha rá utalt, mivel a vasútállomás nálunk telis-tele van békával). Értett mindent, kommunikált. Mi elég sokat járunk, egyéb okból orvosokhoz, és mindig mindenki odavolt, milyen okos.
27 hónaposan, egyik napról a másikra kezdett el beszélni. Ez volt február elején, mostanra már összetett mondatokban beszél, történeteket, verseket mond, énekel. Mindent tud, mi micsoda, olyan mond, mint pl. Kösz a kaját, anya, ez ízlik!
Szóval aggódhatsz, ha akarsz, én is aggódtam, de igazából tényleg ráér a gyerkőcöd még. 60!! dolgot nevez meg, nagyon-nagyon ügyes!
Logopédus?? Hát még ilyet nem hallottam, hogy két éves gyereket oda akarnak küldeni. Van amelyik még nem is beszél ilyenkor.
Enyém is június végén lesz két éves. Hát nem tudom mennyi szót tud, nem számolom, de nem többet mint a tiéd. És igen nálunk is igy van hogy napról napra többet tud, pedig ennyire csak pár hónappal ezelőtt kezdett eleredni a nyelve. Köszönni köszön, meg integet, de ez nem jelent semmit. Tőmondatokat ő is mond: apa dódozik, lányok iskolába, tanulnak.
Abszolút nincs lemaradva a babád, én biztosan nem vinném még logopédushoz, hisz még nem beszél folyékonyan.
3 gyerekes anyuka
Nehogy elkezdj aggódni!!!
A lányom 21,5 hónaposan egyik napról a másikra kezdett el "beszélni". Addig csak nyögés meg mutogatás volt.
Akkor minden nap előjött 2-3 új szóval, most kezd (26 hónaposan) mondatokban beszélni.
Minden gyerek más, más ütemben fejlődik, de a Te gyermekeddel - azokból, amiket írtál -, úgy gondolom, hogy az ég világon semmi probléma!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!