Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Második baba érkezése? Mikor...

Második baba érkezése? Mikor vállaltátok be? Mennyire volt nehéz?

Figyelt kérdés
Most szeptemberben lesz 2 éves a kislányom, bölcsibe jár imádja!Elég aktív mindenkire nyitott barátkozós imádnivaló kislány. Én február óta dolgozom jelenleg határozott idős szerződésem van. Gondolkozunk a kistesó projekten ha lejárna a szerződésem és határozattaln idős státuszt kapnék. De picit félek a teendőktől attól hogy milyen lesz otthon. Nekem nagyon jót tett hogy visszajöhettem a munkahelyem elég jó nem szeretném itt hagyni idő előtt. A kislányomnak viszont szeretnénk ha lenne testvére olyan akivel jóban rosszban!Mint amilyen nekem is a hugom. Mi az ideális korkülönbség?Van egyáltalán ilyen?kicsit tanácstalan vagyok. köszönöm a válaszokat.
2012. máj. 21. 09:55
 1/8 anonim ***** válasza:
Lányom márciusban volt 3 éves, és novemberben jön a tesó. Én is visszamentem 1 évet dolgozni, és nekem is tök jó volt, de ennél nagyobb korkülönbséget nem akartunk a 2 gyerek között. Szerintem az ideális korkülönbség 2-3-4 év.
2012. máj. 21. 10:22
 2/8 anonim ***** válasza:
Szerintem 2-3 év az ideális korkülönbség. Köztem és a nővérem közt 2 év van, mindig jó viszonyunk volt, a mai napig a legjobb tesók és barátnők vagyunk! Kisfiam nyáron lesz 2 éves, a szülinapja után másfél hónappal fog megszületni a kistestvére. Én is kicsit félek a kezdeti nehézségektől, de közben érzem, milyen jó lesz, és már nagyon várom, hogy a két pici hogy fog játszani egymással. Tudom, hogy egy jó munkahelyről is nehezen szakad el az ember (én többek közt azért is akartam kis korkülönbséget, hogy csak a 2. gyerek után menjek vissza dolgozni, mert az a legrosszabb, hogy visszaszoksz, élvezed, és megint gyedre mész), de talán nektek is emiatt is jobb lenne nemsokára a tesó, mert utána véglegesen visszatérhetsz a munkádhoz.
2012. máj. 21. 11:14
 3/8 A kérdező kommentje:
Februárig mindenképpen várni szeretnék amikor lejár a szerződésem hogy véglegesítsenek. Utánna meg akkor jöhet a tesó:)
2012. máj. 21. 11:30
 4/8 anonim ***** válasza:

A kislányom most múlt 3 éves, egész pontosan két hete.

A testvérét júliusra várjuk, kb 2 hónap múlva születik.

Mi így terveztük, örülünk is, hogy sikerült. Köztem és az öcsém között is 3 év van. De én is félek kicsit, hogyan fogok boldogulni. Majd valahogy alakul, szerencsére lesz segítségem.

2012. máj. 21. 13:41
 5/8 anonim ***** válasza:

Az én kislányom 3 éves lesz a nyáron, én úgy terveztem mire oviba megy (szeptemberben), addigra teherbe essek. Nagyon sok mindent számításba vettem, osztottam-szoroztam, nálunk így lenne a legideálisabb.

A múlt hónapban el is kezdtünk dolgozni a ügyön, és lehet hogy sikerült elsőre, mert már 2 napja nem jött meg.

De most én is bepánikoltam egy picit, hogy milyen lesz újra visszazökkenni a babázós korszakba, úgyhogy vegyes érzelmekkel nézek elébe, de már nagyon izgulok, hogy mit mutat majd a teszt. :-)

2012. máj. 21. 17:14
 6/8 anonim ***** válasza:
Kisfiam tavaly szeptemberben volt 3 éves, a hugi most februárban született meg. Én nem mentem vissza dolgozni. Én nehezebbnek gondoltam, de nagyon jól elvagyunk.
2012. máj. 21. 17:40
 7/8 anonim ***** válasza:

Én is 2-3 év különbséget terveztem, mert a húgom és énköztem 5,5 van, ami iszonyú sok.

Szinte rögtön összejött a tesó, úgyhogy 25 hónap van közöttük. Nekem nem volt gondom, mert nagyon "jó baba" lett a kicsi, 1 éves koráig nem sok vizet zavart. A naggyal tudtam foglalkozni, a lakást is úgy ahogy rendben tartottam.

Baj csak most van (3,5 és 1,5 évesek)! Én is úgy képzeltem milyen jó lesz mikor együtt eljátszanak. Ehhez képest csak ordítás és verekedés van. Tisztára mintha a bátyó utálná a húgát. Persze ez nyilván a féltékenység, csak sajna nem tudok mit kezdeni vele.

Szóval most így utólag lehet, hogy jobb lett volna kicsit több korkülönbség, de lehet, hogy simán ilyen a természete a nagynak és akkor se lett volna jobb.

Bocsi, nem akartam elvenni a kedvét senkinek a tesó projekttől :)

2012. máj. 22. 14:27
 8/8 anonim ***** válasza:
nem vagyok egy aggódós, mindenre rágörcsölő anyuka, de bevallom, nagyon nehéz két gyerekkel, főleg, hogy apuka úgy dolgozik, hogy sohasincs, olyan, mint valami ágybajáró szerető. Mindenre egyedül vagyok, egyedül főzök, egyedül fürösztök, egyedül altatok. A fiam 28, a lányom 5 hónapos. Éjjel másfél órát aludtam egyhuzamban,azt is úgy, hogy a fiam óránként ébredt és végül mellettem aludt nyugodtan egy keveset. Jön a foga. Rettenetesen nehéz. De kis korkülönbséget akartunk mi is. Nem panaszkodhatok:)
2012. máj. 22. 15:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!