Hogy viselhető el egy rendmániásnak a kisgyermek etetése?
Rendmániás vagyok, de nem tisztaság mániás. Gyermekem most tanul önnállóan enni. Ám amit magaköré csinál, már nem bírom idegekkel. Szó szerint unom etetni. Ám tudom, hogy ebből tanul és ettől önállósodik. De az a takarítás amit utána csinálni kell az örületbe kerget. Egyre durvább vagyok vele ha kiönti a tányérja tartalmát. (ez ugyanis már játék nem evés) Ilyenkor elszedek tőle mindent még akkor is ha nem lakott jól. Már a falhoz is hajította a tányért é s csupa zsír. Van amikor egész ruhatárat kell rajta cserélnem egy evés után olyan malac. Előke használat az egyenlő a nullával. Még azt is elmondhatom örülhetek, hogy nyár van, mert télen komolyan kiporítana.
Van valami tanács vagy ez így kell átvészelni? :(
Add fel a rendmániádat:)
A gyerek az gyerek, azzal,hogy durva vagy vele nem jutsz előbbre, esetleg majd fél tőled,nem eszik és akkor mi lesz?
És az evés ráadásul nem is fog egyszerre menni, az enyém 21 hós, de néha még mindig disznó ól van körülötte,sebaj,utána feltakarítom.Nem ordítok vele, semmi értelme, csak sírna hadd gyakoroljon csak.
Próbálj meg magne b6-ot szedni,hátha segít hogy nyugodtabb legyél.
Kitartás!
Mennyi idős a kislányod?
Én pl nem engedném, h a falhoz vágja a tányért. Sztem rájött, hogy ezzel a dologgal lehet Téged kikészíteni és mókásnak találja. Ne add oda neki a tányért, csak a kanalat, a tányért te fogd és tartsd az asztalon.
ha maszatol, nem baj, de ha játékba megy át a dolog, vedd el tőle, majd megeszi később. Mindent boríts műanyaggal, amit lehet , mert azt könnyebb tisztán tartani.
írtó édes lehet ahogy a pohárból hörpinti a kaját :)))
nálunk 2 kanál van,egyikkel ő próbálkozik,másikkal én adom. pacsmagolni nem engedem,akkor elveszem a tányért és etetem. ha szendvics vagy gyümi van,apróra vágom és eheti. ebédnél viszont nem engedem h turkálja
de csak akkor játszik ha már jóllakott,vagy nem egészen kedvére való. nekem is dobta már le földre,akkor elvettem a kaját betettem a szobájába és éhen maradt! többet nem csinálta.
ha bírod cérnával,egy jó kis nóta vagy mondóka segíthet
17.42-est próbáld utánozni!!! Kicsi még és ismerkedik a dolgokkal, neked most kell apránként rászoktatnod, hogy mi az étkezés, hogy a kaját megesszük. Egy kicsit mindig lehet hagyni, hogy "megvizsgálja" amit enni kap, de valóban ha nem hagyja abba és nem is eszik, akkor be kell fejezni. Ha eközben jól felhúzod magad, akkor ő is feszült lesz, nyűgös.
Hasonló állagú dolgokkal, ami nem étel, hagyjad pacsmagolni olyan helyen ahol kevésbé gond neked a "rend". De az ételekkel, italokkal ne engedd. Ha elkezdi a játékot, az számodra azt jelenti, hogy már nem éhes és akkor ne is adj neki, bármilyen lesz a hiszti. Idővel ha határozott vagy és nem dühös, akkor csak az evésre és az éhségére fog figyelni és arra, hogy minél ügyesebben egyen önállóan.
Mert az elején elrontjátok a gyereket azzal, hogy bábikompba van etetés közben és szaladgáltok utána, hogy a pihenőszékben eszik stb...
Érdekes az én fiam nem csinálja ezt, 1 éves és még ül rendesen az ölemben és etetem szépen.
Soha semmit nem köpködött szét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!