Kinek mennyi időbe telt, amíg nappalra szobatisztává vált a babája?
szerintem még nem érett rá a fiad.ha érett lenne,egyáltalán nem lenne baleset
ő szól,vagy kérdezgeted és te viszed?
Ha ő szól,hogy kell neki,akkor ne hagyd abba,de ha te kérdezgeted illetve viszed wc-re,akkor még egyáltalán nem érett rá.
az én fiam 2 éves és négy hónapos volt.nála nehezebb volt elkezdeni,mert bölcsis volt,így nem tudtam azt megcsinálni,hogy leveszem róla napokra a pelenkát,és meglátom,hogy hogy alakul.így amikor beteg lett és itthon volt pár napot,akkor levettem.első nap még izgultam,kérdezgettem,vittem 1,5 óránként pisilni.
Aztán másnak már egyszer sem kérdeztem meg,és szépen szólt pisinél és kakinál is.az első nap is már száraz volt délben is a pelenka,és érdekes módon éjszaka is.Egyetlen egy baleset sem volt.A harmadik naptól kezdve nem adtam rá sétához sem pelenkát,pedig tél volt,mert megbízhatóan szólt,nem volt baleset.Délben még adtam biztos ami biztos alváshoz,de két hét után már nem,és éjszaka sem.Ez már négy hónapja volt,itthon egyáltalán nincs baleset naközben és déli alváskor,éjszaka előfordul,hogy becsurog,de közvetlenül ébredés előtt reggel,mert még meleg,amikor szól,és épphogy elkezd pisilni,mert csak a pizsije lesz olyan,a hálózsák már nem.
A bölcsiben eddig kétszer pisilt be,szólt,de mire kiértek becsurgott,eljátszotta az időt.
Szóval ha nem érett még rá,tehát nem szól biztonságosan minden esetben,akkor halaszd a dolgot szerintem
Szia,
leírom nálunk most mi a helyzet:
nekünk majdnem 2 éves a lányunk, 5. napja van teljesen pelenka nélkül (délutáni alvásra és éjjelre sem adom rá, mert az 1. pelenka nélküli napon éjjel száraz maradt a pelenka). Első nap sok baleset volt, másodikon is volt, de délutánra már kevesebb, és a wc-be kakilt, harmadik nap néhány baleset, tegnap csak reggel, mert nem értem ki vele a wc-ig (szólt), ma pedig éppen a délutáni alvásnál volt csak, mert nem hallottam, hogy szólt, nem bírta tovább tartani, de szólt.
Tegnap egy rövid, 20 perces sétára mentünk pelus nélkül, és úgy tervezem, hogy növelem az időtartamot, meg viszek váltás ruhát :). Nem akarom újra ráadni, ha megkérdezem, akkor is a bugyit kéri. Szól, ha pisi-kaki van, legfeljebb a játék miatt az utolsó előtti pillanatban szól, amikor meg én nem vagyok elég gyors (mert éppen főzök pl.).
Az ok, amiért elkezdtem az az, hogy néhány hete (3-4 hete) már szól, hogy kaki, de üres a pelus, csak utána rakja tele. Szóval tudta, hogy kakil, ezért kezdtük el most.
Remélem így is marad, nagyon ügyesen szól, és nem látom, hogy éretlen lenne rá. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!