Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nagyon el vagyok keseredve?...

Nagyon el vagyok keseredve? Szobatisztaság?

Figyelt kérdés

Kisfiam most volt 3 éves, és semmilyen hajlandóság nincs a szobatisztaság iránt. Annyira ellenzi a bilit vagy wc-t, hogy még ráültetni sem tudom, úgy feszíti magát és űvőlt. Már nem tudom mi tévő legyek. Szeptemberben hogy fog így oviba menni????!!!

valakinek van valami jó tanácsa, vagy van aki hasonló problémája volt és megoldódott?

2012. máj. 12. 11:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

2,5 évesen levettem a fiam pelenkáját, fél órán belül a keresztanyja ölébe pisilt:)

Akkor elmondtuk neki, hogy ezt nem szabad, szóljon ha érzi, hogy pisilnie kell.

Ezután pár napig csak éjszakára kapott pelust, de 2-3 nap után már szólt, hogy jön a pisi( persze akkor már késő volt), de két héten belül szobatiszta lett, igaz a kakilással jobban meggyűlt a bajunk, azt csak pelenkába akarta, de mire 3 éves lett, már az is ment a WC-be:)

Így az ovit már szobatisztán kezdtük, már éjszakára sem kellett pelus.

2012. máj. 12. 11:20
 2/12 anonim ***** válasza:
A szobatisztaság érés kérdése.Ha jár bölcsődébe ott a gondinéni meg tudja tenni hogy ráülteti a gyereket a wc-re,látja a többi gyermeket is wc-re ülni így kedvet kaphat iránta.
2012. máj. 12. 11:27
 3/12 anonim ***** válasza:

ne eroltesd. mondd el neki, hogyn em kell odapisilnie, de ha belepisil kap csokit/matricat/nyomdat/amire kattan.

a kakiert meg nagy csoki jar (ez nem jott be), hanem letoltottem a tablamra egy jatekot, mindig lathatta, es mondtam, ha belekakil, jatszhat vele. na, az bejott, es azota is mondja,hogy azert jatszhat vele, mert belekakilt a bilibe.

egyebkent a bilink nem volt jo, o kitalalta, hogy sarga bilibe akar csak kakilni, ugyhogy elmentunk sarga bilit venni, es abba kakilt.

most vettem neki a dmben hordozhato bilit (eldobhatosat), hat rogton ki kellett probalni :D

szoval ne eroltesd, csak motivald, es ne mondd, hogy ugyetlen, ha nem megy, vedd ugy, hogy nem nagy ugy

ja, a fiam 2 eves kora ota ágytiszta, de nem volt szobatiszta, iden kezdett el bilibe pisilni (nem eroltettem), es egy hete kakil bilibe. azelott pelenkaba kellett, es mindig meg akarta nezni. bilibol am sokkal jobban latszik, hogy jo e a kaka :D

meg van elmos mese is, esetleg megnezetheted vele

ja, a fiam marciusban volt 3 eves, szoval o se volt "gyors", korai fejlesztoben is voltunk a szobatisztasag es a beszed kesese miatt

2012. máj. 12. 11:37
 4/12 anonim ***** válasza:

ja, agytiszta ugy lett, hogy gondolom kenyelmetlen volt neki a pelus ejszaka, es kitalalta hogy nem kell..

gondolom ha eroltetjuk hamarabb lett volna szobatiszta, de szerintem meg kell varni, amig o akarja

2012. máj. 12. 11:38
 5/12 anonim ***** válasza:

szia,hasonló a szitu,lányom juniusban lesz 3 éves. Most kezdtük el,eddig hajlandóságot nem mutatott. pedig vissza tudja tartani kb.fél éve és tudja is mikor kell pisilni,kakilni,mert mondja.

1 hete az a módszer,h ha pisil,kakil a bilibe,meglepetés jár érte. ha a bölcsibe is bele kakil,pisil a wc-be akkor is,itthon jutalmazuk érte. Ne nagy dologra gondolj, mini zacskós gumicukor, matrica,mini csoki, ceruza,zsirkréta, és ha egész nap menni fog,arra meg lett igérve neki a micimackós puzzle(nagyon szeretné).

2012. máj. 12. 11:53
 6/12 anonim ***** válasza:

Múlt héten még én is szó szerint ugyanezt a kérdést írhattam volna, de azóta változott a helyzet!

2 éves 7 hónapos a fiam, sosem volt hajlandó ráülni a wc-re sem, bilire sem, ha ráültettem, már menekült, semmilyen csellel nem lehetett rávenni (ez még most sem változott). Ezért mondtam neki, hogy jó, nem kell ráülni ha nem akarsz, de próbáljuk meg akkor állva. Először fürdéskor a kádban próbálkoztunk, hiszen a vízbe úgyis mindig rögtön belepisilt, így amikor betettem a kádba nem ültettem le, hanem a kukija elé tartottam egy kis műanyag poharat, és rögtön belepisilt! Ezt pár napig gyakoroltuk, majd levettem a pelust nappalra, mindenhova készítettem ki egy-egy műanyag edényt, mondtam neki hogy szóljon ha pisilni kell. Eleinte bepisilt, majd később már szólt, miközben folyt a pisi, ilyenkor odaugrottam, hogy tartsa vissza egy kicsit, így a nagy része a pohárba ment. Alvás után ha száraz maradt a pelus, rögtön tartottam a poharat, ilyenkor rögtön pisilt is. Ma volt az első nap, hogy egyáltalán nem csurgott be a pisi egy kicsit sem, már előre szólt mindig. És ez az egész kevesebb mint egy hét alatt zajlott, onnan indulva, ahol ti most vagytok! A bilit, wc-t már nem is említem neki (csak oda öntjük a pisit), úgy döntöttem, hogy először tanulja meg kontrollálni a dolgokat, legyen szobatiszta, aztán később próbálkozunk majd megint a wc-vel, az ráér. ja, a kakinál ráadom a pelust, abba végzi a dolgát, ez az egy volt, amit már régóta jelzett előre, így ezt nem most kellett megtanulni. Szóval nekünk ez vált be, de nem akarom elkiabálni, még nem vagyunk a végén:)

Sok sikert!

2012. máj. 12. 12:15
 7/12 anonim ***** válasza:
Én a végletekben hiszek, én levettem a pelust és onnantól nem tettem vissza. 2 hétig a poklot jártuk aztán rájött hogy jobb a bili.
2012. máj. 12. 12:30
 8/12 anonim ***** válasza:
Levettem a pelust, éjszaka adtam rá csak. Meleg van, ha van kert, bugyi nélkül lehet. Mindent locsoltunk a pisivel. Mobdtam, a növények legalább nagyra nőnek tőle:) a wcről kitaláltam egy storyt, ez segitett. Tudom, hülyén hangzik: a pisi/kaka imád úszni az óriáscsőben, ami a hatalmas pisi-kaka tengerbe jut, ott várjàk a barátai, hogy együtt úszhassanak. Engedd neki, hogy ő (pisi vagy kaki) is mehessen a többiekhez! Ezt bővitgettem , mondogattam a wcnél. Mikor ráült, először bilire, majd wcszűkítôre, tereltem a figyelmét. Volt, hogy buborékokat fujtam neki, igy wczett simán. Le is rajzoltam a kaki/pisi utvonalat, mi lesz vele , miután elengedi őket! Esküszöm, igy nyugodott meg, hogy az "Ő része" jó helyre kerül!
2012. máj. 12. 16:12
 9/12 anonim ***** válasza:

8. ez marhajó!

Az enyém csemete decemberben lesz 3, de még csak ott tartunk, hogy amikor nyomja/csurgatja, akkor szól, hogy mi történik. A bilire ráült régebben, de ma már nem.

Majdcsak lesz valahogy decemberig....

2012. máj. 12. 16:46
 10/12 anonim ***** válasza:
Utolsó elötti vagyok, ezt itt olvastam anno az oldalon, hogy egy anyuka szó szerint lerajzolta, hova megy a cucc, és igy tudta a gyerek feldolgozni, hogy a teste része nem tűnik el, jó helyen lesz!;) tényleg próbáld ki!
2012. máj. 12. 16:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!