Ez utalhat valami betegségre?
jujj de milyen anyuka vagy te, az ilyenek miatt járunk a korai fejlesztőbe, szégyelld magad!!! :D
enyém 2 éves koráig szinte semmit nem mondott. na jó, pár szót de csak ha itthon voltunk, kint teljesen kuka volt. mi si kaptuk a játszón, hogy hát azémá...
na el is mentünk a koraiba ahol mindenféle rémeket találtak ki a fiamról.
3 hónappal később mondatokban beszélt, mondókát szaval.
na erről ennyit :)
nem kell 18 hónaposnak beszélnie!!! majd 3 évesen "kell", addig nem!
Elsővel értek egyet.
Nem kell 18 hónaposan még csak szavakat sem pötyögniük.
Az ikreim pont 18 hónaposak. A fiam annyit mond, hogy ÁDÁ (ADD IDE), a lányom, hogy DEDE (ADD IDE). Próbálkoznak a dádá.val, pápával. És kb ennyi. De utcán ők is megnémulnak.
Az "Anya" nem is könnyű szó...
18 hónaposan, igazad van, a legtöbb gyerek már próbálkozik a beszéddel, szótagokat mond, vagy rövidebb szavakat. Ez az átlag. Az, hogy ez a kislány még nem beszél, még nem jelent "betegséget".
Az elakadt, oxigénhiányos (ha egyáltalán volt oxigénhiány) szülés tényleg okozhat nagyon sok problémát a későbbiekben, de nem törvényszerű.
Egyenlőre nincs elkésve, ahogy írták, ha ép a hallása, és megérti az egyszerűbb kéréseket, akkor még ráér a beszéddel. (És lehet, hogy csak a játszótéren nem akar többet mondani a "mmm"-nél.)
Van aki még 3 évesen se beszél.
Ami késik az nem múlik.
Annyit fog még beszélni a kislány,hogy még unalmas is lesz.
4 gyerkőc anyukája
Húú engem az őrületbe kergettek mikor a lányom 2 éves volt és mindenki azt kérdezte " semmit se mond még?"
Olyan 2 és fél évesen kezdett el mondatokban beszélni addig csak berregett meg ilyenek.
Biztos az itteni játszóteres anyukák is azt találgatták hogy vajon azért nem beszél az enyém mert 34 hétre született?
Most 3 éves és be nem áll a szája, versel énekel stb...
hú milyen anya vagy ne haragudj? én is vákummal születtem 35 éve semmi bajom és képzeld beszélek is ...az én fiam meg 2,5 és szavakat mond, ettől még nem beteg
de egyébként az ilyen anyukák miatt mint te is vagy, nem szívesen megyek játszóra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!