Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nektek hogy ment az óvodai...

Nektek hogy ment az óvodai beiratkozás?

Figyelt kérdés

Két helyre beírattam körzeten kívül a gyereket. Semmi esélyünk nem lesz, az egyik helyen kerek-perec megmondták.

A másik hely pedig még ennél is menőbb hely, és már a második napon a 40 férőhelyre 80 ember jelentkezett. Nagyon el vagyok keseredve. És teljesen tanácstalan vagyok.

(zuglói körkép)

2012. máj. 8. 16:17
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Én csak a körzetes oviba írattam be a gyereket, de mivel nyári ezért itt se sok jóval kecsegtettek. Tavaly az összes nyári gyereket elutasították, reménykedem :((
2012. máj. 8. 16:32
 2/17 anonim ***** válasza:

Remélem, nem bosszantalak fel, de nekünk jól ment. Egészen biztosan felveszik a lányom. Ő szeptember közepén t9lti majd a 3. évet, de azt mondták, kezdhet rendesen szeptember legelején a többiekkel.

Annyi "protekciónk" van, hogy a nagyobbik gyerek is ebbe az oviba jár. Mivel testvérgyerek, ráadásul a körzetes ovink, előnyt élvez.

De teljesen átérzem a helyzeted, mert a nagyobbik gyereknél nagyon necces volt nekünk is a bejutás. Október végi a nagyobbik, és őt csak előjegyezték a beiratkozásnál, egészen a 3. szülinapjáig kérdéses volt, hogy felveszik-e. Végül még éppen volt hely a csoportban, utánunk 1-2 héttel még egy kislányt bevettek, aztán megtelt a csoport.

Azért annyit mondok neked biztatásul, hogy ezektől a számoktól azért ne riadj el!Sok szülő több helyre is feliratja a gyereket. Majd a jövő héten összegyűlnek az óvodavezetők, és szépen kisakkozzák, hogy melyik gyerek melyik oviba kerül. Szóval a 80 gyerekből a végén lehet, hogy csak 25 marad ám!!! Annak idején nálunk is igy volt!!! A mi ovinkba 150 jelentkező volt, aztán ebből augusztusban ténylegesen 19 gyereket irattak be a kiscsoportba!! Úgyhogy nyugi egyenlőre!!!!

2012. máj. 8. 16:39
 3/17 A kérdező kommentje:
Nem bosszantasz egyáltalán. Nekem nincsen vele semmilyen problémám, ha másnak sikerül, sőt. Csak szeretnénk mi is jó oviba járni. A körzetes oviba szerintem mi is bejutnánk, de annál jobb ovit szeretnék a fiamnak (a miénk nem a legjobb hírű). Igen, egyébként tőlem is azt kérdezték, hogy a tesója odajárt-e, mert akkor előnyt élvezne. De első gyerek, nincs tesója. Protekciót próbálok én is keresni most, de nem tudom sikerül-e találnom.
2012. máj. 8. 16:48
 4/17 anonim ***** válasza:

Mifelénk hiába is akarnád beíratni. Csak a körzetesbe vennék fel. Ugyanis akárhány ovi van, ha mindbe beíratod akkor is egyeztetnek város szinten és a körzetesbe rakják.

Minálunk 5 ovi van, minden gyerkőcöt a körzetébe vettek fel, de sokat tudok akik évvesztesek és emiatt elutasították őket.

Mi eleve a körzetesbe jelentkeztünk, júniusban töltjük a 3-at, szeptembertől ovis a gyerkőcöm. :)

2012. máj. 8. 18:28
 5/17 anonim ***** válasza:

Érdekesen. Én is három helyre adtam be a jelentkezést (körzetes + 2 közeli), de a körzetesben kapásból azt mondták, nem biztos, hogy fel tudják venni, mert hát a szociális helyzet alapján előre vesznek sokakat. Ezen nevettem egy nagyot, mert a Gellérthegyen (sajnos, oda tartozunk, fogalmam sincs, miért, mert nem ott van a lakásunk)biztos sok olyan ember él, akik szociálisan rászorulnak. Azt is mondták, előre veszik, ha valakinek munkanélküli a szülei. Nekem van munkahelyem, de ha nem veszik fel a gyereket, és nem tudok visszamenni, lehet, hogy már nem sokáig. Aztán azt mondta a vezető, hogy képzeljem el, van olyan gyerek, aki reggel 9-re jön, és 12-kor már viszik is haza. Ő vajon melyik kategória?

A másik két helyen szinte meg voltak sértődve, hogy hogyhogy beadtam oda is, hiszen a körzetesnek fel kell vennie.

Nem tudunk mit tenni, várunk, hogy mi lesz a döntés.

2012. máj. 8. 18:34
 6/17 anonim ***** válasza:

Nem értem, ha munkanélküliek a szülei minek veszik fel a gyereket? Az rendben van, hogy nekik anyagilag rosszabb, de hát az ovinak pont az lenne a lényege, hogy gyermekfelügyelet, amíg a szülők dolgoznak.

Nálunk egy ovi van, 25 férőhelyes, és 27 helyi gyerek van. És azt mondta a vezető, hogy eddig megtehették, hogy 120 %-on dolgoztak, most már tilos. Ennek ellenére 4 éves kortól kötelező lesz az ovi. Azt mondta fogalma sincs, ezt mégis hogy gondolták, amikor bővítés nincs.

Nálunk a tesó már oda jár, és azt mondták, hogy tuti bejutunk. Eleve tudom, hogy a 27 gyerekből biztos lesz egy-kettő, akit nem tudnak/akarnak beszoktatni, vagy nem is ide íratják. Szóval ő bejut, csak a szomszéd faluból is hoztak ide gyerekeket, és nekik megmondta a vezető, hogy tuti nem veszik fel őket. Azért ezeket a családokat sajnálom. De az is igaz, hogy a polgármesternek szóltak, hogy fizessenek fejpénzt a gyerekeik után, és nem volt hajlandó. Ingyen meg a másik önkormányzat ovijába kicsit pofátlanság! Ezt is megint a családok szívják meg.

2012. máj. 8. 21:08
 7/17 anonim ***** válasza:
Tegnap mentem én is beiratni a fiamat. Kispestiek vagyunk,az Arany óvoda a körzetes ovink, ide szeretnék ha bekerülne, egyrészt mert a kerület legjobb ovija, másrészt, mert itt van velünk szembe. Rengetegen voltunk, és ahogy hallottam csomóan más körzetbe tartoznának. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy bekerülünk-e. Sajnos itt is sokan eljátsszák, hogy ideinglenesen átjelentkeznek valakihez, és így elveszik a helyet a ténylegesen itt lakóktól..
2012. máj. 8. 21:17
 8/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi a 9.kerületben lakunk,csak a körzetes oviba írattam be a kisfiamat,mert a másik 3 ovi nem is volt szimpatikus(az egyik kicsi,a másikban vegyes csoport van,a harmadikba járt a tesó,és nem vagyok jó véleménnyel róla).

Novemberben volt 3 éves,így már tavaly is beírattam,de nálunk is rengeteg a gyerek,9.volt a várólistán.

Idén muszáj lesz felvenniük,mert már 2.éve bölcsis,és onnan kirakják,és le is lett jelentve,hogy hány gyerekre számíthatnak.

Barátnőmnek a kicsi ovi a körzetes,12.volt a gyerek beiratkozáskor,és 17 hely van.

Sajnos egyre inkább az a tendencia,hogy abban az évben amikor tölti a gyerek a hármat,akkor nem kerül be.

A bölcsinkben 42 gyerek van,abból 32 ovi érett,és 24-et muszáj felvenniük,és akkor még nem számoljuk azokat a gyerekeket,akik szintén év közben lettek 3 évesek,vagy azokat,akiket 5 évesen már muszáj felvenni.

Elég szomorú a helyzet.

Nálunk azt mondta a vezetőnő,hogy először veszik azokat,akik tavaly kiszorultak,és körzetesek,utána a körzetes idén 3 évesek jönnek,és végül,akik még nem körzetesek és betöltik a hármat idén.

2012. máj. 9. 06:54
 9/17 anonim ***** válasza:

Mi is a 9. kerületben lakunk, hétfőn beirattam a körzetesbe a fiamat. Semmit nem mondott a vezetőnő, hogy mennyi esélyünk van. Feltétel a betöltött 3 év, az, hogy körzetes legyen és hogy a szülők dolgozzanak. Én még nem dolgozom, majd egy hónap múlva fogok (remélem).

Másik oviba még nem vittem, de szerintem még egybe elmegyünk.

Ezt a munkanélkülis dolgot én sem értem. Nálunk épp az van hátrányban, akinek nem dolgoznak a szülei.

2012. máj. 9. 08:39
 10/17 anonim ***** válasza:
A kisfiunkat egy oviba irattuk be,igaz mi nem pestiek vagyunk.Debrecen mellett lakunk egy 32ezer fős városban.Itt 6 ovi van.Mi a legjobba irattuk be.Sokan lenézik mert református ovi.Nagyon szép, igényes óvoda.Itt többszörös túljelentkezés van.130-an járnak ebbe az oviba,ha jól tudom.Kisfiam jövő májusba lesz 3. Tavaly nyáron előre szóltunk,hogy ide szeretnénk ha járna,várólistára tették, ő volt az első.És felvették.Annyi előnyünk volt,hogy a 10 éves kisöcsém ide járt oviba, emlékeznek is rá.Már biztosra mondták,hogy felveszik.És januártól mehet,ha szobatiszta lesz.Érdemes már 1 évvel hamarabb a gyerekeket várólistára tenni.Úgy látszik már nem csak bölcsibe lesz nehéz bejutni,hanem oviba is.:(
2012. máj. 9. 09:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!