Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Létezik, hogy ennyire könnyen...

Létezik, hogy ennyire könnyen szobatiszta lesz a 2 éves kislányom?

Figyelt kérdés

Kislányom márciusban volt 2 éves. Eddig semmi hajlandóságot nem mutatott a bilizéshez, de tegnap gondoltam egy merészet és reggel leszedtem róla a pelenkát és nem adtam rá egész nap, csak az alváshoz és sétához.

Ezután délelőtt kétszer belepisilt a nadrágjába, majd onnantól kezdve minden alkalommal szólt, hogy pisilnie kell. Megy a bilihez, szépen letolja a nadrágot és már pisil is szó nélkül.

Azt hittem ezt mára elfelejti, de már reggel azzal kelt, hogy pisilnie kell és vette le a pelust, pizsamát. Az éjszakai pelusban volt egy pisi azért, de az ebéd utáni száraz volt és a séta közbeni is.

Lesz ebből még visszaesés vajon, vagy tényleg ennyi volt az egész? Nem merem elhinni, hogy semmi küzdés nem kellett eddig.

Mondjuk a kaki még hátravan, azzal nem tudom mi lesz, ilyen tájban szokott kakilni, de még nem látom jelét.

2012. máj. 8. 10:51
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Még annyi jutott az eszembe, hogy vettem neki egy papírbilit, kicsire összecsukható. Tegnap kirándultunk egy rövidet, és akkor is szólt, nem felejtette el, pedig pelusban volt.

Egy félreeső bokornál elintézte a pisilést, én kidobtam belőle a zacskót és mehettünk tovább! Szuper!

2012. máj. 12. 19:24
 12/13 anonim ***** válasza:

Létezik, a fiam ugyan már 2 éves és 8 hónapos volt, de 1 hét alatt szoba és ágytiszta lett. 3 nap déli alváshoz nem kapott pelust, 1 hét száraz pelus után, már éjszaka se kellett. Baleset nappal talán kettő volt, éjszaka az első időkben, kb 2 hetente, de ez 1 éven belül megszünt.

A lányom 22 hónaposan lett szobatiszta, kicsit gyakrabban voltak balesetek. De most már csak éjszakára kell neki pelus. Képes 3 órát is visszatartani a pisit. 25 hónapos most.

Visszaesés a lányomnál azért volt, mert rájött, hogy kényelmesebb a pelus, nem kell annyit öltözni, kezet mosni. Igy abba kell hagynia amit csinál ...

2012. máj. 12. 23:46
 13/13 anonim ***** válasza:

A mi kislánunk 15 hónapos kora óta nem kakilt pelusba. Pisilni 2o - 24 hónapos koráig szólt, utcán se kellett pelus, ebéd utáni is tiszta maradt. Vita nem volt sose, hogy nem akarja tovább, viszont visszaesett néhány hétre mikor elkezdte a bölcsit 2 évesen. De elfogadtam a változásnak, és utána szépen újra tiszta lett.

Kisfiunk más tészta volt, ő 3 éves múlt picivel mikor egyik napról a másikra hagyta abba éjjelre is. No a nappali pipit már tudta tartani egy ideje.

2012. máj. 13. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!