Létezik, hogy ennyire könnyen szobatiszta lesz a 2 éves kislányom?
Kislányom márciusban volt 2 éves. Eddig semmi hajlandóságot nem mutatott a bilizéshez, de tegnap gondoltam egy merészet és reggel leszedtem róla a pelenkát és nem adtam rá egész nap, csak az alváshoz és sétához.
Ezután délelőtt kétszer belepisilt a nadrágjába, majd onnantól kezdve minden alkalommal szólt, hogy pisilnie kell. Megy a bilihez, szépen letolja a nadrágot és már pisil is szó nélkül.
Azt hittem ezt mára elfelejti, de már reggel azzal kelt, hogy pisilnie kell és vette le a pelust, pizsamát. Az éjszakai pelusban volt egy pisi azért, de az ebéd utáni száraz volt és a séta közbeni is.
Lesz ebből még visszaesés vajon, vagy tényleg ennyi volt az egész? Nem merem elhinni, hogy semmi küzdés nem kellett eddig.
Mondjuk a kaki még hátravan, azzal nem tudom mi lesz, ilyen tájban szokott kakilni, de még nem látom jelét.
Még annyi jutott az eszembe, hogy vettem neki egy papírbilit, kicsire összecsukható. Tegnap kirándultunk egy rövidet, és akkor is szólt, nem felejtette el, pedig pelusban volt.
Egy félreeső bokornál elintézte a pisilést, én kidobtam belőle a zacskót és mehettünk tovább! Szuper!
Létezik, a fiam ugyan már 2 éves és 8 hónapos volt, de 1 hét alatt szoba és ágytiszta lett. 3 nap déli alváshoz nem kapott pelust, 1 hét száraz pelus után, már éjszaka se kellett. Baleset nappal talán kettő volt, éjszaka az első időkben, kb 2 hetente, de ez 1 éven belül megszünt.
A lányom 22 hónaposan lett szobatiszta, kicsit gyakrabban voltak balesetek. De most már csak éjszakára kell neki pelus. Képes 3 órát is visszatartani a pisit. 25 hónapos most.
Visszaesés a lányomnál azért volt, mert rájött, hogy kényelmesebb a pelus, nem kell annyit öltözni, kezet mosni. Igy abba kell hagynia amit csinál ...
A mi kislánunk 15 hónapos kora óta nem kakilt pelusba. Pisilni 2o - 24 hónapos koráig szólt, utcán se kellett pelus, ebéd utáni is tiszta maradt. Vita nem volt sose, hogy nem akarja tovább, viszont visszaesett néhány hétre mikor elkezdte a bölcsit 2 évesen. De elfogadtam a változásnak, és utána szépen újra tiszta lett.
Kisfiunk más tészta volt, ő 3 éves múlt picivel mikor egyik napról a másikra hagyta abba éjjelre is. No a nappali pipit már tudta tartani egy ideje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!