Kertes házasok, mindig cserélgetitek a gyerek lábán (is) a kinti/benti cipőt?
Benn én papucsban vagyok, a gyerkőc simán zokniban.
Csak kintre veszünk fel cipőt.
Akár én is írhattam volna ezt a kérdést, nálam is ez az örök dilemma.:)
2 éves múlt a lányom, még az is nehezíti a dolgot ami nemrég derült ki, hogy befelé dől a bokája és szupinált cipő vagy mezítláb kellene neki. Vettem egy szandált, ebből most nincs kinti/benti változat.
Eddig mindig cserélgettük a kinti-benti cipőt, de mostanában én is átgondoltam, mert borzasztó macerás. Már nem kell felöltözni, az ajtó szinte mindig nyitva, így a kislányom is ide-oda szaladgál. Nemrég kapott egy habpapucsot, így ha csak kiszalad a kertbe akkor ezt veszi fel, ha bejön, ledobja az ajtó előtt. Ez csak tényleg a kiszaladásra jó, nem szeretem ha papucsban játszik.
Végül úgy döntöttem, hogy a száraz-szép időben marad rajta a szupinált szandál, és ha nem megy be a homokozóba, akkor marad rajta vgig ez a szandál.
Ezt kb 2 hete csinálom így, azóta állandóan kosz van a földszinten, hiába porszívózok többször. Jó, a szél is befújja mindig a port.:(
Még az is szabály most, hogy a szőnyegre nem mehet, csak zokniban, de az csak a nappaliban a kanapénál van, amúgy az egész földszint kőburkolatos.
Természetesen a tegnapi gumicsizmát le kellett venni, ez nem is volt kérdés:)
De jó lenne, ha mindig le tudnám cserélni :-)
Nálunk a bejárati ajtó előtt van egy elkerített játszókert a gyerekeknek, és gyakran előfordul, hogy 2,5 éves lánykám berobog valamiért kinti cipőben, vagy mezítláb lóg ki az udvarra. Túl nagy ügyet nem csinálok belőle. Már rég kihajítottam az utolsó szőnyeget is a lakásból, mindenhol parketta, ill. járólap van, így csak össze kell söpörni, és általában két naponta este gőzölöm fel.
Nálunk sem lehet bejönni cipővel, mindenki leveszi az ajtó előtt kinn. Jó időben nyílván nem zavar,ha alányom beszalad valamiért szandiban,de ha sáros cipőben trappolna be, szívrohamot kapnék:):):):)
Egyébként idebenn mindenki zokniban van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!