Mit mondjak a 21 hónapos kisfiamnak? Megszakad a szívem.
Kiscicáink születtek, de sajnos pár nap után mind elpusztult. A kisfiam minden nap többször megnézte őket, de sikerült vele megértetni, hogy nem nyúlhat hozzájuk senki, majd csak ha megnőnek. Tegnapra 3 kiscica, ma reggelre a megmaradt 2 is elpusztult. Mit mondjak neki, hova lettek a kiscicák?
A helyzetet bonyolítja, hogy én is kismama vagyok, és tudja, hogy a pocakomban (már elég nagy) ott van a kistesó, ahogyan azt is tudta, hogy a kiscicák a nagycica pocakjában voltak, és kijöttek. Együtt örültünk a kiscicáknak :'( és most nincsenek többé....
Egyébként a kisfiam elég szépen beszél már, és vigyáznom kell, hogy olyan magyarázatot adjak neki, ami nem ijesztő, és valahogy meg is érti. A kosarat most pakoltam el, amikor elaludt, kb. 2-ig fog aludni. Állatbarát anyukák, segítsetek!
sztem ne aggódj h összeköti a kiscicákat a kisbabával.
mond el neki,hogy a cicáknak el kellett menniük,és nem jönnek vissza. mond h a kiscicák ilyenek: elmennek,ha el kell menniük,nem szeretnek egy helyen maradni. de ne szomorkodjon, mert hamarosan jön a kistestvére,aki viszont,mindig vele lesz,mert a kisbabák mindig ott maradnak ahol a családjuk van.
sztem ennél több magyarázat nem kell
Nagyon sajnálom a történteket, ez olyan szomorú!:( Én is azt mondom, amit az előttem szólók: találj ki valamilyen mesét, mert a halál ténye neki még túl korai, nem értené, felzaklatná.Pl. a kiscicák elmentek Cicaországba, mert ott minden szép, és jó, üdvözletüket küldik. Vegyél a kisfiadnak plüsscicát, amit az elköltözött cicák küldenek.
Sok sikert a pocaklakóhoz!
4. vagyok
Kb pont ugyanez volt a szituáció, már nem emlékszem pontosan, hogy akkor még pocaklakó volt, vagy már megszületett. Nem kötötte össze. Amúgy ok, hogy szereti a kistesót, de egy ilyen gyereknél hamarabb felmerül, hogy pl. anya meg fog e halni, a tesó lesz az utolsó, akihez köti, hiszen még egy kicsit "megfoghatatlan" számára. Azért írtam azt amúgy, hogy nálunk ez működött, és nem tanácsként. Ez a mi hozzáállásunk a dolgokhoz. Kicsi koruk óta nem titkoljuk a dolgokat, persze azért nem zúdítunk rájuk mindent, amihez még kicsik, de ha szembesülnek valamivel, pl. halál, akkor igyekszünk az ő szintjükön elmagyarázni és nem hazugságokkal tömni a fejüket.(bár ki tudja, lehet a menny és a boldog lét a halál után is az,d e szerintem ez olyasmi, amiben sokan hiszünk) Ezt egy példának írtam, úgy értelmezi, vagy annyit vesz át belőle, amit úgy gondol, náluk működne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!